جوجه کباب ایرانی یک بار دیگر در جهان مطرح شد
اقتصاد ایران: اگر قرار باشد بساط پیکنیک راه بیندازید یا سفری به شهرهای شمالی داشته باشید، قطعا یکی از بهترین گزینهها برای غذایی که قرار است در طبیعت نوش جان کنید، جوجه کباب است.
همشهری آنلاین: کافی است یک روز تعطیل از کنار یک پارک در همین تهران خودمان عبور کنید تا بوی جوجه کباب زغالی هوش از سرتان ببرد و دهانتان را آب بیندازد. یک غذای کاملا ایرانی که یکی از سادهترین، همگانیترین، آسانپزترین و البته محبوبترین غذایی است که نیازی به آشپزخانه و وسایل خاصی ندارد و هر چند وقت یکبار هم نامش در لیست معتبرترین سایتهای ردهبندی غذاها در دنیا مطرح میشود و به نوعی شهرت جهانی دارد. در واقع این غذا، فقط محبوب ما ایرانیها نیست و خارجیها، بهویژه گردشگرانی که ایران را بهعنوان مقصد سفرشان انتخاب میکنند نیز، شیفته این غذای ایرانی هستند.
سایت معتبر جهانی «اطلس مزه» که بهصورت تخصصی به دنیای شگفتانگیز غذا در دنیا میپردازد در آخرین بهروزرسانی خود از بهترین غذاهای مرغ کبابی در جهان، جوجه کباب را بدون رتبهبندی خاصی، بین ۱۰غذای برتر در دنیا معرفی کرده است. البته این نخستین باری نیست که سایت اطلس مزه این غذای ایرانی را به جهانیان معرفی میکند. سال گذشته نیز جوجه کباب در لیست «۱۰۰غذای مرغ با رتبه برتر در جهان» رتبه اول را کسب کرد و سال۱۴۰۱ نیز در فهرست «بهترین غذاهای پخته شده با مرغ در جهان» رتبه ۲۵ را داشت. همچنین مرغ شکمپر نیز در این لیست رتبه۱۱ را کسب کرده بود.
اطلس مزه در توصیف جوجه کباب، آن را در عین ساده بودن، یکی از اجزای اصلی سفره غذاهای ایرانی خوانده و نوشته است: «این غذای ساده جزو اصلی غذاهای ایرانی است و دو نوع محبوب دارد، یکی از مرغ بدون استخوان و دیگری با گوشت باقی مانده روی استخوان تهیه میشود. مرغ را معمولا به تکههای بزرگتر برش میدهند، در مارینادهای مختلف (طعمدهندهها) و زعفران میخوابانند، سیخ میکنند و سپس کبابی میکنند. ایرانیها معمولا این غذا را با گوجه کبابی، پیاز، نان لواش و برنج زعفرانی میخورند.»
در دوران صفویه، جوجه کباب بهعنوان یک غذای محبوب در ایران شناخته میشد. در آن زمان، جوجه کباب به روشهای مختلفی تهیه میشد ازجمله کباب کردن روی زغال، کباب کردن روی آتش مستقیم و کباب کردن در تنور.

جالب است بدانید که جوجه کباب در شهرها و استانهای مختلف با طعمها و مزهها و ادویههای متفاوتی پخته میشود. تهرانیها معمولا
جوجه کباب زعفرانی را دوست دارند و بهطور مثال جنوبیها جوجه کباب لبنانی یا مکزیکی که کمی تندتر است را میپسندند و شمالیها به جوجه قبل از کباب شدن موادی مثل رب انار و سبزیجات و سیر اضافه میکنند و به آن جوجه ترش میگویند.

تاریخچه دقیق جوجه کباب مشخص نیست، اما برخی معتقدند که این غذا از زمان ساسانیان در ایران وجود داشته است. در آن زمان، مردم از گوشت حیوانات مختلف برای تهیه کباب استفاده میکردند، ازجمله گوشت مرغ.

اگر فکر میکنید جوجه کباب به تازگی در جهان شهرت یافته، سخت در اشتباهید. در واقع در دوران قاجار بود که جوجه کباب به کشورهای دیگر معرفی شد. در آن زمان، جوجه کباب در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی پیدا کرد.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه