رئیس کل بانک مرکزی توضیح داد:

دلایل تاثیر اقتصاد ایران از نرخ ارز

اقتصاد ایران: رئیس بانک مرکزی با اشاره به علت تاثیر اقتصاد ایران از نرخ ارز، گفت: ابزار‌های مالی جایگزین سوئیفت شده و وجود FATF خودمانی، اشکالی ندارد!

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، محمدرضا فرزین در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت ریال است، گفت: ایران از نظر شاخص‌های اقتصادی، کشوری باز است و به همین دلیل دائم تحت تاثیر نرخ ارز قرار می‌گیرد. سهم حجم صادرات و واردات‌ در تولید نا خالص داخلی و مراودات مالی با دنیای خارج بالا است. 

وی افزود: قبل از تحریم، فعالیت‌های تجاری بدون مشکل انجام می‌شد و به جای مراودات مالی، تراز تجاری با مراودات تجاری بالا با سایر کشور‌ها مثبت بود. تحریم‌ها باعث شد نقشه تجاری تغییر کند و نظام تجاری از غرب به شرق برود. نقل و انتقال ارزی هم به‌دلیل تحریم‌ها از بانک ها خارج و برنامه‌ریزی برای آن سخت‌تر شده اما نظام مالی همچنان در غرب است.

این مقام مسئول ادامه داد: برای تقویت حکمرانی ارزی باید ابزار‌های نقل و انتقال ارزی را تقویت کرد. تجارت رسمی و غیررسمی سال گذشته ۲۰۰ میلیارد دلار بود که با توجه به تحریم، عددی مناسب اما هنوز حضور تخصصی حرفه‌ای و نهادی مالی در غرب به شرق منتقل نشده است.

فرزین با اشاره به عدم مراودات سیاسی با غربی ها، گفت: چشم‌انداز هم نشان نمی‌دهد در آینده تجارت با غرب افزایش یابد یا مراودات مالی خارج از تجارت داشت. کشور‌های شرقی از جمله چین و هند تجارت را گسترش دادند که می‌توان با این کشور‌ها تجارت کرد. بنابراین به‌دلیل تحریم‌ها، ابزار‌های دیگر مالی جایگزین سوئیفت شده و داشتن FATF خودمانی اشکالی ندارد!

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ