انتقاد از تصمیم تعهد ارزی صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و احتمال کاهش صادرات
اقتصاد ایران: رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با انتقاد از تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر تعهد ارزی در سامانه نیما، گفت: این اقدام موجب کاهش صادرات فرآوردهها خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، احمد معروفخانی رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با بیان اینکه تصمیم اخیر بانک مرکزی، اتحادیه را مشمول تعهد ارزی و ارائه در سامانه نیما کرده، گفت: این تصمیم با اقتضای گروه کالایی صادرکنندگان عضو همخوانی ندارد و آسیب فراوانی به بخش صنعت وارد می کند. همچنین موجب عدم انتفاع و تعطیلی شرکت ها می شود. البته وزارت نفت و صنعت نیز این دیدگاه را قبول دارند.
تصمیم بانک مرکزی موجب کاهش آمار صادرات فراورده ها خواهد شد. سال قبل ۴.۶ میلیارد دلار صادرات صورت گرفت اما قطعا تا پایان سال شاهد کاهش این رقم خواهیم بود و این بزرگترین خیانت به تولید و صادرات است. سامانه نیما ۶ میلیارد دلار کسری دارد و این رقم سال جاری به ۱۰ میلیارد دلار میرسد.
چند ماه گذشته مافیای خام فروشی فضای متشنجی را علیه تولیدکنندگان کوچک مقیاس ایجاد کرد در حالی که همان گروه ماهانه یک تا ۲ میلیون بشکه میعانات را به صورت خام صادر میکنند و این شرکتهای خصوصی و پتروشیمی ها را با مشکل تامین خوراک مواجه خواهد کرد. صنعت داخل را به بهانه کسب درآمد بیشتر از صادرات با چالش مواجه و شرکت ها تولید را متوقف می کنند که در نتیجه فرآورده ها با قیمت گزاف وارد می شود.
هرچند وقت بکبار، اخباری از افغانستان پخش می شود که تانکرهای حاوی بنزین صادراتی ایران بازگشت داده شده که ناشی از شیطنتها و فضاسازیهای نادرست علیه ایران است. بههیچ وجه مرز افغانستان، ملاک سنجش استاندارد فرآوردههای نفتی نیست و هیچ ساز و کار استانداری در این مرز حاکم نیست. اگر کسی حاضر به پرداخت هزینه اضافه در مرز شود و با آنها تعامل کند، اجازه عبور داده خواهد شد.
تصمیم اتاق تاریک صادرات را کم کرد
حمید حسینی عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی هم با بیان اینکه دولت باید فهرستی از اقلام ضروری اعلام می کرد و صادرکنندگان در مقابل ارز این کالاها را وارد می کردند، گفت: بانک مرکزی در اتاق تاریک تصمیم گیری کرده و دیگر تصمیمات را وتو می کند. حتما کسانی در پشت پرده از این جابجایی ارز منافع دارند.
در ۷ ماه سال بالغ بر ۲.۱ میلیون تن صادرات روغن به ارزش ۱.۰۸۹ میلیارد دلار انجام شد در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم ۳.۵ میلیون تن و با ارزش ۱.۸ میلیارد دلار بود و ۳۵ درصد کاهش یافت. صادرات قیر از ۲.۵ به ۳.۳ میلیارد تن رسید و ۳۲ درصد رشد داشت.
ظرفیت تولید گاز مایع ۱۲ میلیون تن و میزان مصرف داخل ۲ میلیون تن است که میزان صادرات آن نسبت به مدت مشابه قبل ۱۴ درصد رشد داشت. صادرات پلیمرها ۱.۰۷۷ میلیون تن و با ارزش ۱.۷ میلیارد دلار بود که ۳۵ درصد کاهش داشت. کل ارزش صادرات اوره، متانول، آمونیاک و پلیمر به ۱۲ میلیارد دلار می رسد. پیمان ارزی، بازگشت ارز و لغو عوارض اثر منفی را در صادرات نشان می دهد.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام