مطالبات ۲.۶ هزار میلیاردی "شلرد" از دولت، اعتراض به تغییر قیمت گاز و ...
اقتصاد ایران: مدیرعامل کود شیمیایی اوره لردگان با اشاره به مطالبات ۲.۶ هزار میلیارد تومانی از دولت از اعتراض انجمن به تغییر قیمت گاز برای ۵ ماه نخست سال و پیش بینی ظرفیت تولید تا پایان سال خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن محمودی در نشستی خبری با بیان اینکه ۹۰ درصد کارکنان پتروشیمی لردگان بومی هستند، گفت: کمپرسور دی اکسید کربن تا ظرفیت ۸۵ درصد در حال فعالیت است و در صورت عدم قطعی گاز در زمستان، ظرفیت آن به ۹۵ درصد میرسد. واردات کمپرسور از چین در دستور کار است تا ظرفیت به ۱۱۰ درصد رسیده و خط تولید از کار نیفتد.
وی افزود: سال ۹۷ شرکت با ۸۵۰ میلیون یورو بدهی تحویل مدیریت جدید شد که تا امروز ۳۰۰ میلیون یورو از بدهیها با تعامل بانک سپه پرداخت شده است. دو قسط اول بالغ بر ۶۴ میلیون یورو و اقساط ۳ تا ۷ بصورت ریالی پرداخت شد. قسط هشتم هم با دریافت استمهال یک ساله از بانک مرکزی بصورت ارزی پرداخت می شود. لردگان اولین شرکت بورسی بود که فاینانس چین را با مساعدت بانکهای داخلی پرداخت کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: ۲۵۰ میلیون یورو دیگر بدهی ارزی به شرکت ملی صنایع پتروشیمی باقیمانده که به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس منتقل شد و اعتراض به سود ۲۵ درصدی ارزی این بدهی و تبدیل آن به ریالی در جریان است.
محمودی میزان بدهی به شرکت گاز را ۲ هزار میلیارد تومان و مطالبات از دولت را ۲.۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. در حالی که مطالبات لردگان مربوط به سال ۹۹ بوده و قطعا ارزش این نقدینگی حتی اگر امروز هم پرداخت شود، با قبل قابل مقایسه نیست.
وی از عدم پذیرش تغییر قیمت گاز به ۷ هزار تومان در ۵ ماه نخست سال خبر و توضیح داد: برنامهریزی ها با قیمت فرموله بوده و امید می رود قیمت گاز حداقل عطف به ماسبق پیش از مصوبه ۷ هزار تومانی نشود. مصوبه ۷ هزار تومانی تنها یک ماه و ۲۰ روز صلاحیت داشته اما در جدیدترین ابلاغیه قیمت گاز برای ۵ ماه نخست سال با نرخ ۷ هزار تومان محاسبه شده است.
مدیرعامل کود شیمیایی لردگان قیمت آب را یکی دیگر از چالش ها عنوان و اضافه کرد: نرخ آب با رشد جهشی از ۳.۵ به ۳۵ هزار تومان رسیده که این قیمت نیز باید تعدیل شود.
محمودی با اشاره به اینکه مجموع ظرفیت تولید تا امروز ۸۰۰ هزار تن بوده که معادل کل تولید سال گذشته است، ادامه داد: بنابراین در ۴ ماه باقیمانده تا پایان سال هر چه تولید شود، افزایش تولید محسوب می شود. پیش بینی شده تا پایان سال ظرفیت تولید از یک میلیون تن عبور کند. همچنین بطور میانگین ماهانه بالغ بر ۷۵ هزار تن اوره و آمونیاک تولید که ۱۵ هزار تن به جهاد کشاورزی تحویل و مابقی صادر میشود. هزینه حمل محصولات در هر تن حدود ۲۵ دلار برای رسیدن به بندر است.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام