با هزینه 450میلیاردریالی ؛
زیرساختهای لجستیکی منطقه آزادچابهار توسعه می یابد
اقتصاد ایران: معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: برای توسعه زیرساختهای لجستیکی این منطقه ۴۵ میلیارد تومان هزینه شده و بزودی شاهد توسعه انبارها و افزایش حجم انبارداری کالا در آن خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، عبدالحکیم آصفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادایران، اظهار کرد: احداث ۲ انبار سرپوشیده در محوطه انبارهای عمومی بندر شهید کلانتری به مساحت هشت هزار مترمربع و با ۴۵۵ میلیارد ریال اعتبار اولیه از سال ۹۹ آغاز شده که فاز نخست آن با افتتاح یک انبار به مساحت چهار هزار متر مربع در تراس A تکمیل شده است.به گفته وی، انبارهای یاد شده با توجه به نوع طراحی آنها، علاوه بر امکان دپوی کالا، دارای قابلیت بارگذاری کالاهای سنگین را نیز به صورت فله دارند.
وی افزود: با بهرهبرداری از این انبارها، علاوه بر افزایش درآمدهای عملیاتی سازمان، زمینه نگهداری کالاهای بازرگانان در شرایط ایمن و مطلوب بهبود مییابد و از مفقود شدن احتمالی و آسیب دیدن آنها در اثر عوامل محیطی جلوگیری میشود.معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار اضافه کرد: براساس برنامهریزی های انجام شده تا ۲ ماه آینده فاز دوم پروژه، شامل یک باب انبار سرپوشیده به مساحت چهار هزار مترمربع در تراس C به منظور افزایش بیشتر ظرفیت انبار کالاها و در راستای ارایه خدمات بیشتر به فعالان اقتصادی نیز به بهرهبرداری می رسد.
عبدالحکیم آصفی اظهارداشت: از مهرماه امسال تلاشهای زیادی برای تامین منابع مالی و تزریق نقدینگی به پیمانکاران انجام شد که تا کنون بخشی از مطالبات پیمانکاران در قالب تهاتر زمین به مبلغ 179 میلیارد تومان، پرداخت شده است.
آصفی افزود: آنچه مسلم است این اقدامات که مدیریت سازمان منطقه آزاد چابهار زمان بسیار زیادی را صرف آن کرده باعث فعال شدن 11 طرح شده که این طرحها باعث توسعه و محرک رشد فزاینده این سرزمین خواهند بود.
وی گفت: طرحهایی همچون ساخت انبارها و احداث مجموعه گردشگری لیپار، پروژههای عام المنفعه مانند بزرگراه چابهار- کنارک به مبلغ 290 میلیارد تومان، کمربندی شهید کلانتری به مبلغ 52 میلیارد تومان، آبرسانی به روستای تیس به مبلغ 88 میلیارد تومان، مراکز جامع سلامت به مبلغ 17 میلیارد تومان و شبکه توزیع برق به مبلغ 87 میلیارد تومان در جهت تقویت زیرساختهای شهری و خدمات رسانی در حال اجرا هستند.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: جمع کل پیمانها 2 هزار و 500 میلیارد تومان و مبلغ کل قراردادهای فعال یکهزار و 600 میلیارد تومان و تعداد پروژههای فعال 11 مورد است.
آصفی دلیل توقف پروژهها و تعطیلی کارگاهها را موانع قانونی پیش آمده در ساختار مدیریتی منطقه آزاد از دیماه سال 1400 تا شهریور 1401 عنوان کرد و افزود: احیای مجدد کارگاهها با تزریق نقدینگی به پیمانکاران و تعیین منابع مالی جدید برای پرداخت مطالبات پیمانکاران از جمله تهاتر انجام شده که این امر برای اولین بار در سازمان منطقه آزادچابهار انجام و بسیاری از مشکلات حل شد.
وی اولویت بندی فعالیتهای مهم پروژهها برای رسیدن به خروجیهای ملموس، برگزاری جلسات هماهنگی و توافقات با همکاران برای اجرای ادامه پروژه با اولویت بندی فعالیتها و برنامههای پیش رو برای فعال شدن تمامی پروژهها و استمرار فعالیت کارگاههای فعال، پرداخت مطالبات پیمانکاران و تعیین منابع مالی دیگر مانند تسهیلات منافع پروژههای راه اندازی شده، تسریع در ساخت و توسعه زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت، گردشگری، ورزشی، روستایی برای خدمات رسانی به مردم، شهروندان و سرمایه گذاران از دیگر اقداماتی بود که همه این موارد باعث شد تا 11 طرح متوقف مانده مجددا فعال شوند.