تصویب قطعنامه ضد ایرانی به بهانه اغتشاشات، در سازمان ملل
اقتصاد ایران: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز با وجود 21 رأی مخالف و ممتنع، یک قطعنامه ضدایرانی درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شد، به تصویب رساند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز یک قطعنامه ضدایرانی درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده، به رأی گذاشت و تصویب کرد.
تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با تشکیل یک «هیأت حقیقتیاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در اغتشاشات اخیر است.
این قطعنامه با ۲۵ رأی موافق و ۲۱ رأی مخالف و ممتنع (۶ مخالف و ۱۵ ممتنع) به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری هستند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.
کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رأی ممتنع دادهاند.
از اتهامات حقوق بشری کشورهای غربی به دلیل روششناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرضورزی و عدم رعایت اصل بیطرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر اجتماعات و مداخلهجویی در امور داخلی کشورها انتقاد به عمل آمده است.
این اتهامات در حالی مطرح میشود که کشورهای غربی خود به دلیل به راه انداختن جنگهای غیرقانونی در سایر کشورها، تحریم ملتها با سوءاستفاده از سلطه خود بر نظامهای مالی دنیا، عدم اندیشیدن راهکاریهایی برای توزیع عادلانه ثروت، تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها، کودتا در سایر کشورها برای روی کار آوردن حاکمان مستبد و بسیاری موارد دیگر با انتقادهای جدی در زمینه حقوق بشر رو به رو هستند.
چین قبل از رأیگیری متممی را برای اصلاح متن قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد که رأی نیاورد. این متمم خواستار حذف بخشی از متن قطعنامه بود که خواستار تشکیل یک «هیئت حقیقتیاب» برای تحقیق درباره حوادث داخل ایران بود.
در این نشست ضدایرانی در حالیکه بسیاری از کشورهای غربی سعی داشتند ایران را به نقض حقوق بشر متهم کنند، کشورهای دیگر از معیارهای دوگانه این شورا انتقاد کردند.
پایان پیام/