تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاست
لینک : econews.ir/5x4066733
شناسه : 4066733
تاریخ :
تحولات اوکراین؛ آیا پوتین و ترامپ در چین دیدار خواهند کرد؟ اقتصاد ایران: دستور زلنسکی برای از سرگیری مذاکرات با روسیه، اعتراف صدراعظم آلمان به دشواری پیشبرد سیاست اتحادیه اروپا در قبال اوکراین، انتظار ترامپ از آلمان برای تقویت دفاع هوایی کی‌یف و امکان کنار گذاشته شدن زلنسکی توسط آمریکا، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، جمعه اعلام کرد که مسکو از برگزاری نشستی سه جانبه بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در ماه سپتامبر اطلاعی ندارد. 

او این مسئله را در واکنش به انتشار مطلبی در روزنامه "تایمز" عنوان کرد که مدعی شده، شی جین پینگ قصد دارد به عنوان بخشی از اجلاس سران برنامه ریزی شده در ماه سپتامبر، نشست سه جانبه‌ای را با حضور روسای جمهور روسیه و آمریکا در چین برگزار کند. سخنگوی کرملین گفت: "ما چیزی در مورد احتمال برگزاری چنین نشستی نمی‌دانیم."

چند روز قبل خبرگزاری بلومبرگ به نقل از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، گزارش داد که ترامپ و شی جین پینگ قصد دارند برای گفتگو با یکدیگر دیدار کنند. مشخص شد که تاریخ دیدار رهبران دو کشور در حال حاضر در حال توافق است.

پیش از این سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته بود که پوتین قصد دارد در ماه آگوست یا سپتامبر به جمهوری خلق چین سفر کند. لاوروف در جریان سفر هفته گذشته خود به چین، در خصوص فراهم سازی مقدمات این سفر با مقامات پکن مذاکراتی را انجام داد. 

بدین ترتیب، هرچند امکان برگزاری نشست سران روسیه-آمریکا-چین، هنوز  بطور رسمی تایید نشده، ولی روند اوضاع گویای امکان استفاده از این موقعیت و انجام دیدار پوتین و ترامپ در چین است، دیداری که از ماه‌ها قبل، بسیاری در انتظار آن هستند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و دومین (1242) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

مرتس: پیشبرد سیاست اوکراین در اتحادیه اروپا دشوار شده است

فردریش مرتس، صدراعظم آلمان اعتراف کرده است که پیشبرد سیاست اتحادیه اروپا در خصوص اوکراین دشوار شده است. وی روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه رئیس جمهور رومانی در برلین گفت: «اکنون می‌بینیم که مثلاً سیاست اتحادیه اروپا در قبال اوکراین چقدر دشوار است.»

صدراعظم یادآور شد که در برخی مواقع اتحادیه اروپا به حق مورد انتقاد قرار می‌گیرد، زیرا بوروکراسی و قوانین بیش از حد بوده و به رویدادهای مختلف بسیار کند واکنش نشان می‌دهد.مرتس به عنوان مثال به مواضع اسلواکی اشاره کرد و افزود در روزهای اخیر با روبرت فیتسو، نخست وزیر اسلواکی، ارتباط زیادی برقرار کرده و آنها توافق کرده‌اند که هجدهمین بسته تحریم‌های ضد روسی را تصویب کنند، اما این روند «زمان بسیار زیادی» طول کشید.

پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا سال‌ها طول خواهد کشید

صدراعظم آلمان در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین اعلام کرد که اوکراین به سرعت به اتحادیه اروپا پذیرفته نخواهد شد و این مسئله قطعاً تا زمانی که درگیری اوکراین پایان نیابد، اتفاق نخواهد افتاد. به گفته وی، در حال حاضر حل و فصل مناقشه اوکراین در اولویت است.

فردریش مرتس توضیح داد: «روند پیوستن [اوکراین به اتحادیه اروپا] همچنان باز است، ولی همه ما می‌دانیم که پیوستن به اتحادیه اروپا روندی تدریجی خواهد داشت. و در حالی که اوکراین در وضعیت درگیری است، بعید است که بتواند به اتحادیه اروپا بپیوندد. البته ما می‌خواهیم اوکراین را تا حد امکان به اتحادیه اروپا نزدیک کنیم و آن را تا حد امکان به آن گره بزنیم. باید در این مورد رأی‌گیری انجام شود، اما این روندی است که مطمئناً سال‌ها طول خواهد کشید.» 

صدراعظم آلمان افزود که اولویت اول پایان دادن به درگیری در اوکراین و سپس رسیدگی به موضوع پیوستن کی‌یف به اتحادیه اروپا است.

چرخش غیرمنتظره در توافق آلمان و آمریکا برای تقویت دفاع هوایی اوکراین

روزنامه آلمانی "بیلد" با استناد به منابع خبری خود گزارش داده است که ظاهراً دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از تحویل سیستم‌های پدافند هوایی موجود در ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده به کی‌یف خودداری کرده و از آلمان خواسته تا خود این نوع سلاح را به اوکراین تحویل دهد.

در مقاله این نشریه آمده است: "ترامپ در ابتدا گفته بود که او به اوکراین سلاح تحویل خواهد داد و اروپایی‌ها فقط باید هزینه آنها را بپردازند. اکنون مشخص شده که آلمان نه تنها باید هزینه این تسلیحات را بپردازد، بلکه باید خودش آنها را نیز تأمین کند، زیرا دولت آمریکا از تحویل سلاح‌های موجود در این کشور امتناع کرده است."

به نوشته بیلد، این در حالی است که آلمان در حال حاضر خود با کمبود سیستم‌های پدافند هوایی مواجه است. این روزنامه یادآور شد که اکنون اروپا نیز باید سلاح‌های جدیدی را برای "پر کردن شکاف‌های موجود در ذخایر تسلیحاتی" خریداری ند و این کار فقط توسط ایالات متحده ممکن خواهد بود. 

برنامه لندن برای پیوستن به تامین تسلیحاتی آمریکا برای کی‌یف

آژانس خبری بلومبرگ با استناد به منابع خود گزارش داده است که دولت انگلیس قصد دارد به طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خصوص خرید تسلیحات آمریکایی برای اوکراین بپیوندد.

این نشریه نوشت: «سهم بریتانیا می‌تواند خرید مشترک سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت با آلمان یا خرید جداگانه سایر سلاح‌ها و مهمات از آمریکا برای اوکراین باشد.»

بلومبرگ یادآور شد که انگلیس همچنین به دنبال مشارکت در طرح اروپایی مربوط به خرید تجهیزات نظامی آمریکایی برای اوکراین است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در خصوص تامین تسلیحات برای اوکراین به توافق رسیده‌اند. به گفته وی، تسلیحات اوکراین توسط ایالات متحده تولید خواهد شد و کشورهای اروپایی باید هزینه آنها را پرداخت کنند.

قصد آمریکا برای کنار گذاشتن زلنسکی از قدرت در اوکراین

سیمور هرش، تحلیلگر و روزنامه‌نگار معروف آمریکایی، با استناد به منابع اطلاعاتی اعلام کرده است که دولت ایالات متحده در حال بررسی تغییر اجباری احتمالی قدرت در اوکراین است که طی آن پست ریاست جمهوری می‌تواند از ولودیمیر زلنسکی به والری زالوژنی، فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین و سفیر فعلی در لندن، منتقل شود.

او در وبلاگ خود در پلتفرم Substack با استناد به مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده، نوشت: «زلنسکی در فهرست کوتاه برکناری قرار دارد. <…> اگر زلنسکی از ترک دفتر خود امتناع ورزد، که به احتمال زیاد چنین است، او با زور بیرون کشیده خواهد شد. اکنون توپ در زمین اوست.»

هرش توضیح داد که والری زالوژنی محتمل‌ترین جانشین برای زلنسکی در نظر گرفته می‌شود. این تغییر می‌تواند ظرف چند ماه اتفاق بیفتد. به گفته وی، هم واشنگتن و هم کی‌یف معتقدند که درگیری نظامی در اوکراین باید در زمان بسیار کوتاهی پایان یابد، در حالی که هنوز «فرصتی برای دستیابی به توافق» با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وجود دارد. این در حالی است که زلنسکی چندان به این روند اوضاع علاقه ندارد.

این در حالی است که مقامات کی‌یف گمانه زنی‌ها در ایالات متحده در خصوص کنار گذاشتن زلنسکی از سمت ریاست جمهوری اوکراین را «عجیب» می‌دانند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پیش از این یکبار اعلام کرده بود که انتخابات در اوکراین باید در سال 2025 برگزار شود. 

درخواست زلنسکی از مکرون برای دریافت موشک‌های ضدهوایی و پول برای تولید پهپادها

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از همتای فرانسوی خود امانوئل مکرون خواسته است تا موشک‌هایی مورد نیاز برای سیستم دفاع هوایی SAMP/T را برای این کشور تهیه کرده و تولید پهپادهای رهگیر را تأمین مالی کند.

رئیس جمهور اوکراین روز جمعه در کانال تلگرام خود نوشت: «ما به طور مفصل در مورد تقویت دفاع هوایی اوکراین، به ویژه تأمین موشک برای سیستم‌های SAMP/T و تأمین مالی برای تولید پهپادهای رهگیر، صحبت کردیم.»

زلنسکی گفت که فرانسه موافقت کرده خلبانان اوکراینی بیشتری را برای آموزش بپذیرد. آنها برای پرواز با جنگنده‌های میراژ فرانسوی آموزش خواهند دید.

چند روز قبل روزنامه پولیتیکو گزارش داد که پاریس در ابتکار مربوط به خرید سلاح‌های آمریکایی برای کی‌یف شرکت نخواهد کرد، زیرا تمایل به توسعه تولید سلاح‌های خود دارد. یادآوری شد که مکرون مدت‌هاست از شهروندان اروپایی می‌خواهد تا با خرید سلاح از تولیدکنندگان محلی، صنعت دفاعی خود را تقویت کنند.

عمروف به عنوان دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین منصوب شد

طبق اطلاعات منتشره در رسانه‌های گروهی داخلی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، رستم عمروف، وزیر دفاع سابق این کشور را به عنوان دبیر شورای امنیت ملی و دفاع منصوب کرد. 

پیش از آن روز، یاروسلاو ژلزنیاک، نماینده پارلمان اوکراین، گفت که ایالات متحده به دلیل ارتباط نزدیک عمروف با آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی، انتصاب وی به سمت سفیر جدید اوکراین در واشنگتن را تأیید نکرده است. یک روز قبل، بعد از آنکه مشخص شد که نامزدی عمروف در ایالات متحده تأیید نشده،   ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که اولگا استفانیشین، معاون موقت نخست وزیر را برای سمت سفیر اوکراین در ایالات متحده نامزد کرده است. 

در تاریخ 16 جولای، پارلمان اعلای اوکراین، دنیس شمیگال، نخست وزیر این کشور را برکنار کرد. گفته می‌شود 261 نماینده به استعفای او رأی مثبت دادند، در حالی که هیچ کس رأی مخالف نداد. یک روز بعد نمایندگان پارلمان از انتصاب شمیگال به سمت وزیر دفاع اوکراین حمایت کردند. 

زلنسکی به عمروف دستور داد تا مذاکرات با روسیه را فعال کند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز جمعه، به رستم عمروف، که همان روز به عنوان دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین منصوب شده، دستور داد تا مذاکرات مستقیم با روسیه در استانبول را مجدد فعال کند.

زلنسکی در کانال تلگرام خود نوشت: «امروز، من و رستم عمروف در خصوص فعالیت شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین و فرماندهی کل نیروهای مسلح و همچنین وظایف شخصی او در حوزه‌های دفاعی و مذاکرات با روسیه صحبت کردیم. <...> ما باید این مذاکرات را دوباره فعال کنیم.»

علاوه بر این، رئیس جمهور اوکراین گفت که توافقات حاصله در دور دوم مذاکرات در استانبول همچنان در حال اجرا هستند.

روسیه: هنوز هیچ تاریخی برای دور سوم مذاکرات با اوکراین وجود ندارد

میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده است که مسکو هنوز هیچ تاریخی را برای شروع دور سوم مذاکرات مربوط به حل و فصل مسالمت آمیز در اوکراین در نظر نگرفته است. 

این دیپلمات گفت: "دور سوم مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین هنوز آغاز نشده و حتی تاریخی برای آن وجود ندارد."

مسکو و کی‌یف دو دور مذاکره در استانبول برگزار کردند که آخرین آن در تاریخ دوم ژوئن برگزار شد. در آن زمان، طرفین پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌هایی درباره شرایط آتش‌بس را مورد بحث قرار داده و توافق کردند که اسرای جنگی به شدت زخمی و بیمار و همچنین نظامیان زیر 25 سال را مبادله کنند.