وی گفت: ما در بنیاد از این اختراعات سطح 3 حمایت میکنیم تا صاحبان آنها بتوانند یک گام به سمت تجاریسازی پیش بروند.
وی تصریح کرد: اگر این اختراع موفق شود به مرحلهای بالاتر برسد، به سطح 2 ارتقاء مییابد و در صورتی که بتواند به تولید انبوه و عرضه در بازار دست پیدا کند، بهعنوان اختراع سطح 1 شناخته میشود. بنیاد ملی نخبگان در هر سه سطح تلاش میکند تا به صاحبان اختراع برای پیمودن مسیر تجاریسازی و رسیدن به بازار کمک کند.
نیکخبت افزود: بررسی اختراعات سطح 3 با توصیفی که ارائه شد، در معاونت مستعدان و آیندهسازان انجام میشود، اما بررسی و پیگیری اختراعات سطح 2 و 1 در معاونت دیگری از بنیاد، یعنی معاونت سرآمدان نخبگان، دنبال میشود.
وی ادامه داد: البته بنیاد یک طرح ویژه برای موضوع تجاریسازی اختراعات در دست طراحی و تدوین دارد که هدف آن رساندن این اختراعات به مرحله محصول یا خدمت واقعی است. این طرح یک پروژه بزرگ در حوزه تجاریسازی است که اکنون در مرحله طراحی و تنظیم قرار دارد.
نیکخبت ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان بهتنهایی نمیتواند در این طرح بهطور کامل ورود کند و احتمالاً نقش اصلی بنیاد در این طرح، نقش تنظیمگر (رگولاتور) خواهد بود.
وی تأکید کرد: ما باید بازیگران مختلف اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور را ذیل این طرح گرد هم بیاوریم تا بتوانیم از اختراعات منتخب حمایت ویژهتری داشته باشیم و آنها را به بازار و تولید برسانیم.