به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون درخواستهای مکرر خریداران کالا و خدمات و اعلام آن در سامانه سوت زنی سازمان امور مالیاتی مبنی بر اینکه آیا مالیات بر ارزش افزوده پرداختی خریداران به فروشندگان کالا و خدمات توسط فروشندگان به دولت پرداخت میشود یا خیر و نحوه کنترل آن توسط خریداران توضیحاتی ارائه کرد.
مستوفی گفت: طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، فروشندگان کالاها و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده مکلف هستند با صدور صورتحساب الکترونیکی نسبت به اخذ مالیات بر ارزش افزوده برابر نرخهای تعیین شده در قانون، مالیات متعلق را از خریداران اخذ و به حسابهای تعیین شده واریز نمایند.
وی اضافه کرد: مطمئنترین روش که خریداران میتوانند اطمینان حاصل نمایند که مالیات بر ارزش افزوده پرداختی آنها به فروشندگان کالا و خدمات واقعاً توسط ایشان به دولت پرداخت میشود، این است که در زمان خرید کالا و خدمات، از فروشنده درخواست نمایند که برای آنها صورتحساب الکترونیکی صادر کند. در این حالت خریداران میتوانند مطمئن باشند که مالیات بر ارزش افزوده آنها به دولت پرداخت میشود.
مستوفی در ادامه بیان داشت: صورتحساب الکترونیکی دارای ۳ نوع اصلی است که نوع ۱ آن مربوط به خرید فعالان اقتصادی میباشد و نوعهای ۲ و ۳ آن مربوط به خرید مردم و مصرف کنندگان نهایی است که حسب مورد فروشندگان کالاها و خدمات نسبت به صدور آنها اقدام مینمایند.
رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی افزود: یکی از سادهترین راههای کنترل موضوع توسط خریداران این است که ضمن دریافت رسید دستگاه کارتخوان یا پوز بانکی که به عنوان صورت حساب نوع ۳ میباشد مطمئن شوند که نام درج شده بر روی رسید دستگاه کارتخوان با نام فروشگاهی که از آن خرید میکنند، مطابقت دارد.
وی خاطرنشان کرد: قالب فروشندگان کالاها و خدماتی که شماره حساب یا شماره کارت دیگری را به خریداران برای پرداخت وجه خرید کالا یا خدمات ارائه میدهند در حقیقت نمیخواهند مالیات بر ارزش افزوده دریافتی از خریداران را به دولت پرداخت کنند که لازم است خریداران به این نکته توجه ویژ ه نمایند.