تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x3993803
شناسه : 3993803
تاریخ :
اختصاصی اکونیوز| سقوط قیمت نفت پس از افزایش عرضه اوپک پلاس اقتصاد ایران: پس از آنکه اوپک پلاس افزایش تولید دیگری را برای ماه ژوئن تأیید کرد، ممکن است قیمت نفت در کوتاه‌مدت همچنان با فشار نزولی مواجه شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Gulf News، اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی و روسیه از تمرکز قبلی خود بر حمایت از قیمت‌ها از طریق محدود کردن تولید فاصله گرفته است. در عوض، اکنون با وجود اینکه بازارهای جهانی همچنان پر از نفت و سیگنال‌های تقاضا همچنان مبهم هستند، عرضه را افزایش می‌دهد. به گفته این گروه، این تصمیم نشان دهنده بنیادهای سالم فعلی بازار است، اگرچه برخی از تحلیلگران آن را پاسخی به تولید بیش از حد توسط برخی از کشورهای عضو می‌دانند.

نفت خام برنت حدود ۶۱ دلار در هر بشکه و نفت وست تگزاس اینترمدیت زیر ۶۰ دلار باقی ماند - هر دو نزدیک به پایین‌ترین سطح چند ساله. قیمت نفت خام از ابتدای سال تقریباً 20 درصد کاهش یافته است که ناشی از عدم قطعیت اقتصادی گسترده‌تر، تقاضای کمتر از حد انتظار از سوی چین و عرضه قوی تولید کنندگان غیراوپک پلاس، به ویژه از سوی ایالات متحده است.

افزایش تولید در زمانی اتفاق می‌افتد که معامله‌گران نفت از قبل انتظار تحولات بیشتر در سمت عرضه را داشتند. گزارش‌های اوایل هفته به بحث‌های داخلی در اوپک پلاس در مورد ایجاد تعادل در پایبندی کشورهای عضو اشاره داشت. به ویژه عراق و قزاقستان، بالاتر از سهمیه‌های توافق شده تولید کرده‌اند که باعث ایجاد اصطکاک در داخل این اتحاد شده است.

ناظران بازار می‌گویند که عرضه اضافی می‌تواند موجودی جهانی را در ماه‌های آینده افزایش دهد. تحلیلگران تی‌دی کاون (TD Cowen) تخمین می‌زنند که در سه فصل آینده، افزایش احتمالی تا 200 میلیون بشکه وجود خواهد داشت که ممکن است بر قیمت‌ها تأثیر بیشتری بگذارد - احتمالاً در صورت ادامه روند فعلی به پایین 50 دلار.

تغییر در سیاست اوپک پلاس همچنین توجه را به خود جلب کرده است زیرا در بحبوحه پویایی‌های ژئوپلیتیکی گسترده‌تر رخ می‌دهد. این تصمیم با افزایش علاقه بین‌المللی به هزینه‌های پایین‌تر انرژی، به ویژه در ایالات متحده، که قیمت سوخت همچنان یک مسئله کلیدی اقتصادی و سیاسی است، همسو است.

با این حال، هرگونه سود بلندمدت برای مصرف‌کنندگان ممکن است با بده‌بستان‌هایی برای اقتصادهای وابسته به نفت همراه باشد که برای تأمین هزینه‌های عمومی به قیمت‌های بالاتر متکی هستند.

به عنوان مثال، در عربستان سعودی، تحلیلگران تخمین می‌زنند که قیمت نفت سربه سر مالی بالای ۹۰ دلار در هر بشکه باشد. درآمدهای کمتر در حال حاضر منجر به کاهش هزینه‌ها در پروژه‌های بزرگ شده و صندوق بین‌المللی پول اخیراً چشم‌انداز خود را برای منطقه کاهش داده است.

در همین حال، در ایالات متحده، برخی از تولیدکنندگان شیل شروع به سازگاری با محیط قیمت‌های پایین‌تر کرده‌اند. شرکت‌هایی مانند شورون اعلام کرده‌اند که به دلیل شرایط بازار، هزینه‌های سرمایه‌ای را کاهش داده و خرید سهام را کاهش می‌دهند.

جلسه بعدی اوپک پلاس برای اول ژوئن برنامه‌ریزی شده است، زمانی که انتظار می‌رود اعضا در مورد سطح تولید برای ماه ژوئیه تصمیم بگیرند. تا آن زمان، بازارهای نفت ممکن است نسبت به سیگنال‌های عرضه و روندهای کلان اقتصادی گسترده‌تر، از جمله روابط تجاری بین ایالات متحده و چین و تحولات ژئوپلیتیکی جاری در خاورمیانه، واکنش نشان دهند.