ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Techspot، کویت سرکوب گستردهای را علیه استخراج ارزهای دیجیتال آغاز کرده و این فعالیت را عامل تشدید بحران برق دانسته است که منجر به خاموشیهای پی در پی در سراسر کشور با افزایش دما و افزایش تقاضای تهویه مطبوع شده است.
وزارت کشور کویت هفته گذشته اعلام کرد که یک عملیات امنیتی گسترده را با هدف قرار دادن خانههایی که مظنون به میزبانی از دکلهای استخراج ارزهای دیجیتال هستند، آغاز کرده است.
این وزارتخانه اعلام کرد: این عملیات استخراج نشاندهنده سوءاستفاده غیرقانونی از برق است... و ممکن است منجر به قطعی برق در مناطق مسکونی، تجاری و خدماتی شود و خطر مستقیمی برای امنیت عمومی ایجاد کند.
کمپین دولت بر منطقه الوفره در جنوب کویت متمرکز شده است. وزارت برق گزارش داد که حدود ۱۰۰ خانه برای استخراج استفاده میشوند و برخی از آنها تا ۲۰ برابر یک خانه معمولی برق مصرف میکنند. طبق بیانیه دولت، پس از این حملات، مصرف انرژی در الوفره ۵۵ درصد کاهش یافت.
شبکه برق کویت تحت فشار منابع متعددی از جمله رشد سریع جمعیت، گسترش شهری، افزایش دما و به تعویق افتادن تعمیرات نیروگاهها قرار دارد. برق به شدت یارانهای است و جزو ارزانترین برقهای جهان محسوب میشود و این کشور را به مقصدی جذاب برای ماینرهای ارز دیجیتال که به دنبال حداکثر سود هستند، تبدیل میکند.
با این حال، مقامات هشدار میدهند که مصرف بیرویه برق از دکلهای استخراج، شبکه را فراتر از ظرفیت خود میبرد و با تشدید گرمای تابستان، خطر خاموشی را تشدید میکند.
در حالی که معاملات ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۲۳ در کویت ممنوع شده است، استخراج در یک منطقه خاکستری قانونی وجود داشته است و تا زمان اقدام اخیر دولت، هیچ قانون خاصی در این زمینه وجود نداشته است.
وزارت کشور اکنون استخراج ارز دیجیتال را غیرقانونی و بدون مجوز اعلام کرده و هشدار داده که متخلفان با مجازاتهای قانونی روبرو خواهند شد. مقامات بیش از ۱۰۰۰ منطقه مشکوک به استخراج را شناسایی کردهاند.
این سرکوب در بالاترین سطوح هماهنگ شده است و شیخ فهد الیوسف، نخست وزیر، و دکتر صبیح المخیزم، وزیر برق، بر عملیات نظارت دارند. در حال حاضر بیش از ۶۰ نفر تحت بازجویی هستند و وزارت برق قطع برق از املاک مرتبط با فعالیتهای استخراج را آغاز کرده است. اتصال مجدد برق فقط پس از تأیید وزارت کشور مجاز است.
با وجود ادعای دولت مبنی بر اینکه استخراج عامل عمده در بحران برق است، منبعی در وزارت برق به رویترز گفت که این تنها علت نیست.
محققان دانشگاه کمبریج تخمین زدند که کویت تنها ۰.۰۵ درصد از استخراج جهانی بیت کوین را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. با این حال، الکس دی وریس-گائو، بنیانگذار دیجیکونومیست، به رویترز گفت: تنها سهم بسیار کمی از کل شبکه استخراج بیت کوین کافی است تا تأثیر قابل توجهی بر مصرف نسبتاً کم برق کویت داشته باشد.