وی با بیان اینکه فناوری نانو حباب به عنوان تکنولوژی نوین و پیشرو برای بهبود فرآیند تصفیه و هوادهی فاضلاب استفاده میشود، افزود: این فناوری با تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای هوادهی و تصفیه فاضلاب، بسیاری از مشکلات از جمله کدورت پساب و کمبود اکسیژن و برق مصرفی در مراحل تصفیه را تا 50 درصد کاهش میدهد.
جعفری یادآور شد: با توجه به رشد و پیشرفت شرکتهای دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، ما هم از این شرکتها که ایدههای نو و کارآمد برای بهبود بهرهوری در صنعت آب و فاضلاب دارند، حمایت میکنیم.
سامانه دانشبنیان نانو حباب با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در تصفیهخانه فاضلاب قیطریه تهران رونمایی شد. کاربرد نانوحبابها در صنایع مختلف و بهویژه در صنعت تصفیه آب و فاضلاب بهسرعت در حال رشد است و از مهمترین مزایای استفاده از این فناوری تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای بیولوژیکی، کدورت پایین پساب خروجی، بهبود پارامترهای بهرهبرداری و کاهش حجم لجن، کاهش مصرف انرژی و کاهش تاسیسات است.
کاربرد نانوحبابها در صنایع مختلف و بهویژه در صنعت تصفیه آب و فاضلاب بهسرعت در حال رشد است. فرایند هوادهی و اکسیداسیون یکی از مراحل مهم در عملیات تصفیه آب، پسابهای صنعتی و فاضلابها محسوب میشود.
از مهمترین مزایای استفاده از این فناوری تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای بیولوژیکی حوض هوادهی، راندمان بالای حذف COD (مقدار اکسیژن خواهی شیمیایی فاضلاب) و BOD (میزان اکسیژن خواهی بیولوژیکی فاضلاب) و کدورت پایین پساب خروجی، بهبود پارامترهای بهرهبرداری و کاهش حجم لجن، کاهش مصرف انرژی و کاهش تاسیسات است.
فناوری نانو حباب، فناوری است که تاکنون در اختیار کشورهای آمریکا و ژاپن بود و امروز ایران هم به لیست کشورهای دارای این فناوری پیوسته است. مهمترین مزیت هوادهی توسط ژنراتورهای نانوحباب افزایش قابل توجه میزان اکسیژن محلول و توزیع یکنواخت آن در تمام اعماق، عدم نیاز به دیفیوزر و خطوط انتقال هوا، تعمیرات و نگهداری آسان، کاهش هزینههای سرمایهگذاری و بهرهبرداری، کاهش میزان مصرف انرژی، ارتقا ظرفیت و کیفیت تصفیه، کاهش حجم لجن و کاهش بو است.
طبق اعلام شرکت فاضلاب تهران، استفاده از این فناوری به کاهش بین 30 تا 60 درصدی مصرف برق، کاهش 10 تا 20 درصدی سرمایه گذاری اولیه و کاهش 40 تا 60 درصدی سرمایه گذاری در فرآیند بهره برداری منجر می شود.