ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، این شهاب سنگ متعلق به سیاره سرخ در سال ۲۰۲۳ میلادی در منطقه ای دورافتاده از صحرای بزرگ آفریقا در نیجر کشف شده بود.
شهاب سنگ هایی با منشا مریخ در هر اندازه ای بسیار نادر هستند. دلیل رسیدن این صخره های آسمانی به زمین آن است که یک سیارک نخست به سیاره سرخ برخورد می کند تا موادی از سطح آن را بیرون بریزد. در مرحله بعد این تکه از سیاره باید سفری ۱۴۰ میلیون مایلی در فضا را پشت سر بگذارد تا به زمین برسد. تاکنون فقط منشا ۴۰۰ مورد از بیش از ۷۷ هزار شهاب سنگ شناسایی شده، سیاره مریخ بوده است.
به هرحال شهاب سنگ مورد نظر با نام NWA۱۶۷۸۸مشهور است. سطح بیرونی آن که به رنگ قهوهای مایل به قرمز است دارای زخمها و نشانههایی است که شباهت زیادی به سطح سیاره سرخ در مقیاسی کوچک دارد. همچنین این یک شهاب سنگ مریخی بزرگ است و حدود ۷۰ درصد بزرگ تر از دومین قطعه بزرگ کشف شده روی زمین است. اندازه آن ۱۴.۷۵ در ۱۱ در ۶ اینچ است و ۵۴ پوند وزن دارد.
صخره مذکور به اندازه ای بزرگ است که حدود ۶.۵ درصد از کل مواد شناختهشده مریخی موجود در زمین را تشکیل میدهد. البته پیشنهاد برنده برای این شهابسنگ ۴.۳ میلیون دلار بود، اما با احتساب کارمزدها، قیمت نهایی به بیش از ۵.۳ میلیون دلار رسید و آن را به باارزشترین شهابسنگ فروختهشده در تاریخ تبدیل کرد.
پیش از آغاز مزایده، خانه حراج تکهای کوچک از این سنگ فضایی را به آزمایشگاهی فرستاد که ترکیب شیمیایی منحصراً مریخی آن را تأیید کرد. بیش از ۲۱ درصد از این سنگ از مادهای به نام ماسکلینیت تشکیل شده که نوعی شیشه است که در اثر برخورد سیارک با سطح مریخ به وجود میآید.