وی این اسناد را شامل سند راهبردی تحول مناطق آزاد، سند اقتصاد دیجیتال و سند ارتقای بهرهوری دانست و افزود: این اسناد بر پایه چهار اصل تحولگرایی، صادراتمحوری، ماموریتمحوری و حرکت بهسوی مناطق نسل هفتم طراحی شدهاند.
وی یادآور شد: مفاد این اسناد ناظر بر بازطراحی حکمرانی، اصلاحات نهادی، ارتقای زیرساختها و استفاده از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی کشور است.
به گفته وی، مناطق آزاد به عنوان پیشرانهای اقتصاد ملی، نقش مهمی در بهرهگیری از ظرفیتهای ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی، توسعه تجارت و ترانزیت منطقهای و پیوند با اقتصاد جهانی دارند، اما مسیر طی شده در سالهای اخیر نشاندهنده عدم تحقق اهداف و کارکردهای اصلی این مناطق است.
به گزارش اقتصاد ایران ، اواسط خردادماه امسال دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرده بود: طی 2 ماه ابتدایی امسال تراز تجاری منطقه آزاد چابهار و انزلی منفی و تراز 5 منطقه مثبت شده است.
بر اساس آمار و دادههای دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در ماههای فروردین و اردیبهشت ماه امسال کل صادرات 7 منطقه آزاد کشور 215.3 میلیون دلار و واردات 208.2 میلیون دلار بوده است.
در بین مناطق آزاد کشور، منطقه آزاد قشم، ارس، اروند، ماکو و کیش تراز تجاری مثبتی داشتهاند. در مقابل تراز تجاری منطقه آزاد چابهار و انزلی منفی شده است. در منطقه آزاد چابهار تراز منفی 25 میلیون و 500 هزار دلار و در انزلی نیز تراز منفی 13 میلیون و 510 هزار دلار بوده است.