تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x4053224
شناسه : 4053224
تاریخ :
اختصاصی اکونیوز| راهکارهای کلیدی برای افزایش امنیت بانک‌ها اقتصاد ایران: با گسترش خدمات دیجیتال و الکترونیکی در نظام بانکی و افزایش استفاده مشتریان از اینترنت و موبایل‌بانک، تهدیدهای سایبری نیز رشد معناداری یافته‌اند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، حملات هکری، از دسترسی غیرمجاز تا باج‌افزار و سرقت اطلاعات، می‌توانند امنیت نظام مالی و اعتماد عمومی را به شدت تهدید کنند. حفظ امنیت سایبری بانک‌ها نه تنها برای حفاظت از دارایی‌های مشتریان، بلکه برای پایداری اقتصادی و مقابله با جنگ‌های شناختی و اقتصادی علیه کشور از اهمیت مضاعف برخوردار است.

مهم‌ترین تهدیدهای هکری برای بانک‌ها

بدافزارهای هدفمند: نفوذ به سامانه‌های بانکی با نرم‌افزارهای مخرب
حملات فیشینگ: فریب کارکنان و مشتریان برای افشای اطلاعات حساس
حملات DDoS: اختلال در سرویس‌دهی و از کار انداختن زیرساخت‌ها
نشت یا سرقت داده: دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساب‌ها و تراکنش‌ها
باج‌افزار: قفل کردن اطلاعات و درخواست پرداخت برای بازگشایی داده‌ها


راهکارهای کلیدی برای افزایش امنیت بانک‌ها در برابر حملات هکری

به‌روزرسانی مداوم نرم‌افزارها و سیستم‌عامل‌ها

اغلب حملات موفق، سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های شناخته‌شده ولی وصله‌نشده است. بانک‌ها باید تمامی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای خود را به‌روزرسانی و وصله‌های امنیتی را سریعاً اعمال کنند.

رمزنگاری اطلاعات حساس

اطلاعات مشتریان در تمام مراحل انتقال و ذخیره باید با استفاده از قوی‌ترین پروتکل‌های رمزنگاری حفاظت شوند تا حتی در صورت نفوذ، داده‌ها قابل استفاده نباشد.

کنترل‌های چندلایه و احراز هویت چندعاملی

ورود به سامانه‌ها، دسترسی به سرورها و انجام تراکنش‌های مهم باید با احراز هویت چندمرحله‌ای و کنترل سطح دسترسی انجام شود.

 آموزش مستمر کارکنان و مشتریان

بخش عمده‌ای از هک‌ها مربوط به خطای انسانی است. آموزش تهدیدها، روش‌های فیشینگ و اهمیت رعایت نکات امنیتی به کارکنان و مشتریان باید به طور مرتب انجام شود.

 پایش، مانیتورینگ و پاسخگویی سریع

سامانه‌های هوشمند مانیتورینگ باید ترافیک، تلاش‌های ورود غیرمجاز و رفتارهای مشکوک را به صورت لحظه‌ای تشخیص داده و امکان واکنش فوری به رخدادهای سایبری را فراهم کنند.

تهیه و تست پشتیبان‌های اطلاعاتی (Backup)

پشتیبان‌گیری منظم از اطلاعات حیاتی بانک و آزمایش بازگردانی داده‌ها باعث می‌شود در صورت حمله موفق، بانک بتواند سریع‌تر بازیابی شود و از خسارت سنگین جلوگیری کند.

 استفاده از فناوری بومی و تقویت توان داخلی

تکیه بر سامانه‌های امنیتی بومی و راهکارهای داخلی، ضریب امنیت را ضمن کاهش ریسک تحریم و دسترسی بیگانگان افزایش می‌دهد و مزیتی راهبردی است.

 ارزیابی و تست نفوذ (Penetration Testing) مستمر

استخدام تیم‌های متخصص برای شناسایی نقاط ضعف و نقاط نفوذ بالقوه قبل از شناسایی توسط هکرها، اهمیت بالایی دارد.

به گزارش اکونیوز،امنیت سایبری بانک‌ها صرفاً یک هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری بر اعتماد عمومی و ثبات اقتصادی کشور است. با اتکا بر دانش داخلی، استفاده از فناوری‌های نوین و افزایش سطح آگاهی منابع انسانی، می‌توان تهدیدهای هکری را مدیریت و به فرصت تبدیل کرد. بانک‌هایی که امنیت‌شان را تقویت می‌کنند، نه‌تنها از بحران‌ها در امان می‌مانند بلکه اعتماد مشتریان و سهم بازار بیشتری را کسب خواهند کرد.