به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی افتتاح شد. پس از آئین افتتاحیه این رویداد با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران و غرفه کشور عراق که بهعنوان مهمان ویژه در این رویداد حضور دارد، به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
کشور عراق مهمان ویژه این دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است و بنا بر اعلام مسئولان برگزاری نمایشگاه، با بیش از ۳۰ ناشر و شخصیت فرهنگی از بخشهای خصوصی و دولتی در آن شرکت کرده است.
احمد فکاک احمد وزیر فرهنگ و گردشگری عراق در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران از وسعت نمایشگاه کتاب و تعداد ناشران حاضر در ابراز تعجب کرد.
احمد فکاک احمد وزیر فرهنگ و گردشگری عراق در حاشیه افتتاح غرفه مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران گفت: من تازه از غرفه عراق بازدید کردم، اما در همین مدت، متوجه شدم که نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاهی بسیار بزرگ است و تعداد زیادی انتشارات و تعداد بیشتری عنوان کتاب را شامل میشود که امیدوارم بتوانم از همه آنها بازدید کنم.
وی در ادامه حضور در این نمایشگاه را سبب تقویت روابط میان ایران و عراق دانست و برای حضور در این رویداد ابراز خوشحالی کرد.
فکاک وزیر فرهنگ و گردشگری عراق که صبح امروز برای حضور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب وارد ایران شده بود، پایان امروز ایران را ترک خواهد کرد. همچنین برنامههای مختلفی در دیدار دو وزیر تا عصر امروز تدارک دیده شده است.
پس از این مراسم احمد فکاک احمد وزیر فرهنگ عراق و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران گفتگو کردند.
همچنین سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح غرفه عراق به عنوان مهمان ویژه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: دیپلماسی فرهنگی دیپلماسی مؤثر در ارتباطات دولتها و ملتها به خصوص در روابط همسایگان است. ما در ارتباط با کشور عراق به اعتبار اشتراکات کهن تاریخی و فرهنگیای که داریم فرصتهای وسیعی برای برقراری دیپلماسی فرهنگی داشته و داریم. این فرصتها کمک میکند تا روابط اجتماعی ملتها و روابط دولتها در یک مسیر روانتر و سریعتر حرکت کند و مؤثرتر باشد.
وی با اشاره به حضور کشور عراق به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران گفت: امیدوارم این حضور نقطه عطف جدیدی در دیپلماسی فرهنگی باشد. تا عصر در خدمت وزیر عراق هستیم، درباره این مسائل بیشتر صحبت میکنیم که چطور میتوانیم با هم مسیر خوبی را در دیپلماسی فرهنگی در حوزههای مختلف دنبال کنیم و به طور خاص در حوزه کتاب پیش ببریم.
صالحی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه در ادامه حضور وزیر فرهنگ عراق در تهران چه برنامههایی را دنبال خواهید کرد و آیا توافقنامهای امضا میشود، گفت: خوشبختانه ما موافقتنامههای فرهنگی خوبی با عراق داریم. در سفر اخیر رئیسجمهور ایران به عراق سندی امضا شد. این موافقتنامهها فرصتهای روشنی را برای مراودات فرهنگی ایجاد میکند. رابطه خوبی که با مردم و دولت عراق داریم و اینکه میلیونها ایرانی و عراقی مراوده روزانه و سالانه دارند، خود یک بستر روانی را برای فضای فرهنگی فراهم میکند.
وی افزود: برداشت ما این است که وضعیت ارتباطات فرهنگی عراق با ایران بسیار خوب است، اما حتماً میتواند بسیار بسیار خوبتر از این هم باشد که امیدواریم این سفر و این اتفاق این مسیر را میسرتر و روانتر کند.