تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سلامت
لینک : econews.ir/5x3994714
شناسه : 3994714
تاریخ :
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: ایران خواستار هسته‌ای‌سازی دامپزشکی جهان شد اقتصاد ایران: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: پیشنهاد ایران ایجاد یک برنامه سه‌جانبه مشترک بین سازمان دامپزشکی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان جهانی بهداشت دام برای بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای در واکسن‌سازی و تشخیص ایمنی واکسن‌ها است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در نشست خبری امروز اعلام کرد که در سال جاری بیش از 57 میلیون رأس گوسفند، 5 میلیون رأس گاو، 20 میلیون رأس بز، 106 هزار رأس اسب، یک میلیون و 85 هزار قلاده سگ، 200 هزار نفر شتر و 550 هزار رأس گاومیش تحت پوشش خدمات بهداشتی این سازمان قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به اهمیت دامپزشکی در تأمین امنیت غذایی کشور، گفت: تنها 4 درصد از هزینه‌های تولید مرتبط با خدمات دامپزشکی است، اما این بخش کوچک نقش حیاتی در حفظ سلامت دام‌ها و افزایش بهره‌وری دارد.

کاهش چشمگیر بیماری‌های دامی

رفیعی‌پور به کاهش قابل‌توجه بیماری‌های دامی در کشور اشاره کرد و افزود: «در سال گذشته برخی بیماری‌ها مانند آبله دامی 46 درصد، شاربن 6 درصد، لمپی اسکین 63 درصد، هاری 40 درصد و تب مالت 22 درصد کاهش داشته‌اند.» او همچنین از واکسیناسیون گسترده علیه بیماری‌های مختلف دام‌ها خبر داد، از جمله واکسیناسیون 60 میلیون رأس دام سبک علیه آبله و 722 هزار قلاده سگ علیه هاری.

آمادگی در برابر سویه‌های جدید بیماری‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به ورود سویه جدیدی از بیماری تب برفکی به کشور، گفت: «با وجود افزایش کانون‌های این بیماری، اقدامات سریع توانست از گسترش آن جلوگیری کند.» وی همچنین تاکید کرد که ایران با سیاست‌های بهداشتی و واکسیناسیون گسترده، توانسته است کنترل مطلوبی بر بیماری‌های دامی داشته باشد.

پیشنهاد ایران برای هسته‌ای‌سازی دامپزشکی جهان

وی با اشاره به ظرفیت صلح‌آمیز فناوری هسته‌ای در حوزه دامپزشکی اظهار داشت: پیشنهاد ایران ایجاد یک برنامه سه‌جانبه مشترک بین سازمان دامپزشکی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان جهانی بهداشت دام برای بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای در واکسن‌سازی و تشخیص ایمنی واکسن‌ها است.

به گفته وی، استفاده از نشانگرهای پرتوزا برای بررسی تاثیر واکسن‌ها بر دام هدف، بخشی از این فناوری است. همچنین، ایجاد مرکز منطقه‌ای فناوری هسته‌ای دامپزشکی در ایران با تمرکز بر واکسن و تشخیص سریع بیماری‌ها از دیگر پیشنهادهای کلیدی جمهوری اسلامی ایران است.

تحولات در حوزه دارو، واکسن و نظارت بهداشتی

رفیعی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود از تحولات مهم در حوزه دارو و واکسن دامی در سال 1403 خبر داد. وی اعلام کرد که در این سال بیش از 13 میلیون لیتر داروی مایع و 7 میلیون و 600 هزار کیلوگرم داروی پودری تولید شده است. همچنین در حوزه واکسن، تولید حدود 4 میلیارد دُز واکسن طیور و 405 میلیون دُز واکسن دامی به دست آمده است.

کاهش وابستگی به واردات دارو

وی از کاهش تعداد شرکت‌های واردکننده دارو از 370 به 245 شرکت فعال خبر داد و افزود که این کاهش نشان‌دهنده تقویت ظرفیت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.

بیش از 2.4 میلیون بازدید بهداشتی در کشور

رفیعی‌پور در ادامه گفت: «در سال گذشته بیش از 2 میلیون و 400 هزار مورد بازدید بهداشتی انجام شد و بیش از 6 میلیون کیلوگرم فرآورده دامی ضبط و معدوم شد.»

کنترل بیماری لکه سفید در میگو

وی به دستاورد سازمان دامپزشکی در کنترل بیماری لکه سفید در میگو اشاره کرد و اعلام کرد که در سال 1403 برای نخستین‌بار در دو دهه اخیر، هیچ موردی از این بیماری در مراکز پرورش میگو گزارش نشده است.

ایران به‌دنبال گسترش همکاری‌های دامپزشکی با جهان

رفیعی‌پور با اشاره به سفر اخیر خود به برزیل گفت: «هدف این سفر امضای پروتکل‌های بهداشتی با برزیل و تقویت همکاری‌های تجاری و بهداشتی بین‌المللی است.» وی همچنین پیشنهاد ایران برای ایجاد یک مرکز منطقه‌ای فناوری هسته‌ای دامپزشکی در تهران را مطرح کرد و افزود که این مرکز با هدف استفاده از فناوری هسته‌ای در واکسن‌سازی و تشخیص سریع بیماری‌ها ایجاد خواهد شد.

نقش بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در آینده دامپزشکی

رفیعی‌پور از بیوانفورماتیک به‌عنوان فناوری نوین در تولید واکسن‌های دامی یاد کرد و گفت که این فناوری می‌تواند در کنار هوش مصنوعی به کاهش واردات اقلام پایه نظیر سلول‌ها و مولکول‌های دارویی کمک کند.

آسیب سه نفر از اعضای دامپزشکی در حادثه بندرعباس

وی همچنین به حضور سریع دامپزشکان سازمان در حادثه اخیر بندرعباس اشاره کرد و گفت که در این حادثه، با وجود آسیب به سه نفر از همکاران، سازمان دامپزشکی بلافاصله به بررسی کانتینرهای حاوی گوشت پرداخت و از آسیب به محصولات دامی جلوگیری کرد.