تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x3989486
شناسه : 3989486
تاریخ :
اختصاصی اکونیوز| ادامه روند نزولی نفت در بازارهای جهانی اقتصاد ایران: قیمت نفت روز چهارشنبه به روند نزولی خود ادامه داد و به دلیل فرسایش چشم انداز تقاضای سوخت در اثر جنگ تجاری جهانی و همچنین ترس از افزایش عرضه، در مسیر ثبت بزرگترین کاهش ماهانه خود در بیش از سه سال گذشته قرار گرفت.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از رویترز، قیمت آتی نفت خام برنت با 72 سنت یا 1.12 درصد کاهش، به 63.53 دلار در هر بشکه رسید. قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با 70 سنت یا 1.16 درصد کاهش، به 59.71 دلار در هر بشکه رسید. برنت و WTI تاکنون در این ماه به ترتیب 15 و 16 درصد کاهش داشته اند که بزرگترین کاهش درصدی از نوامبر 2021 است.

 هر دو شاخص پس از اعلام تعرفه های رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ در 2 آوریل بر تمام واردات ایالات متحده، سقوط کردند. سپس با پاسخ چین با وضع عوارض بر واردات ایالات متحده، به پایین ترین سطح چهار ساله خود سقوط کردند و به جنگ تجاری بین دو کشور بزرگ مصرف کننده نفت دامن زدند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، تعرفه های ترامپ بر واردات به ایالات متحده، احتمال سقوط اقتصاد جهانی به رکود در سال جاری را افزایش داده است.

بر اساس یک نظرسنجی کارخانه ای که روز چهارشنبه منتشر شد، فعالیت کارخانه ای چین در ماه آوریل با سریعترین سرعت در 16 ماه گذشته کاهش یافت.

دانیل هاینز، استراتژیست ارشد کالا در بانک ANZ، گفت: نگرانی ها در مورد تقاضا در بحبوحه جنگ تجاری، بر احساسات سرمایه گذاران سنگینی کرده است.

 هاینز افزود: نگرانی هایی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه قدرت اخیر در داده های اقتصادی ایالات متحده تنها موقتی بوده است، به دلیل انبار کردن کالاها قبل از تعرفه هایی که اکنون به نظر می رسد در حال کاهش است.

 داده ها نشان می دهد که اعتماد مصرف کننده در ایالات متحده در ماه آوریل به دلیل نگرانی های فزاینده در مورد تعرفه ها به پایین ترین سطح نزدیک به پنج سال گذشته سقوط کرد.

نشانه های اخیر از کاهش تنش ها در جنگ های تجاری، از جمله دو دستوری که ترامپ روز سه شنبه برای کاهش ضربه تعرفه های خودرو خود امضا کرد، تا حدودی از نگرانی های سرمایه گذاران جهانی کاست.

با این حال، تحلیلگران بر این باورند که بازار نفت همچنان تحت فشار خواهد بود زیرا دولت ترامپ به اولویت دادن به قیمت های پایین تر نفت برای مدیریت تورم ادامه می دهد.

قیمت نفت همچنین تحت تأثیر ترس از افزایش عرضه از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آنها که با نام اوپک پلاس شناخته می شوند، تضعیف شد.

منابع هفته گذشته به رویترز گفتند که چندین عضو اوپک پلاس پیشنهاد افزایش تولید برای دومین ماه متوالی در ماه ژوئن را خواهند داد. این گروه در 5 مه برای بحث در مورد برنامه های تولید دیدار خواهد کرد. در جبهه عرضه، منابع بازار روز سه‌شنبه با استناد به داده‌های موسسه نفت آمریکا گفتند که ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته 3.8 میلیون بشکه افزایش یافته است.

 

داده های دولت ایالات متحده در مورد ذخایر قرار است ساعت 10:30 صبح به وقت شرق آمریکا (1430 GMT) در روز چهارشنبه منتشر شود. تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز، به طور متوسط انتظار افزایش 400,000 بشکه ای در ذخایر نفت خام ایالات متحده برای هفته گذشته را دارند.