تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3987544
شناسه : 3987544
تاریخ :
ثبت بیش از 1000 مورد حیوان گزیدگی در گیلان اقتصاد ایران: رشت- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تب دنگی و پشه آئدس دو معضل اصلی بهداشتی در استان است، گفت: ۱۹۰۰ مورد حیوان گزیدگی در گیلان ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سید مهدی سلیمانی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن تسلیت به مناسبت حادثه بندر رجایی شهر با اشاره به نظام شبکه بهداشت استان اظهار کرد: نظام شبکه بهداشت سیستم خوشه‌ای است که در شهرستان‌ها و پایگاه‌های بهداشتی، مراکز و خانه‌های بهداشت نقش کلیدی در پوشش بهداشتی مردم ایفا می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه به بخش‌های مختلف معاونت بهداشتی اشاره کرد و گفت: بهداشت و درمان علوم پزشکی شامل ساماندهی نیروی انسانی و تشکیلات شبکه‌ها، کنترل بهداشت محیط، سلامت کار در کارخانه‌ها و ادارات و مدیریت پسماند می‌پردازد.

سلیمانی سپس به بیماری‌های واگیر و غیر واگیر پرداخت و بیماری‌هایی نظیر فاسیولا، سرخک و تب دنگی را به‌عنوان چالش‌های منطقه‌ای مطرح کرد و گفت: با توجه به سالمند بودن جمعیت استان گیلان، بیماری‌های غیر واگیر مانند چاقی، فشار خون بالا، و بیماری‌های قلبی-عروقی اهمیت ویژه‌ای دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر نقش سفیران و رابطین سلامت تاکید کرد و ادامه داد: نقش سفیران و رابطین سلامت را در مدیریت بحران‌های بهداشتی حیاتی است.

وی با اشاره به چالش حیوان گزیدگی در گیلان ادامه داد: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ بیش از ۱۹۰۰ مورد حیوان‌گزیدگی در استان گیلان ثبت شده است که عمدتاً ناشی از سگ‌های صاحب‌دار در مناطق روستایی هستند.

سلیمانی با اشاره به واکسن رایگان این موارد برای مردم تصریح کرد: مقابله با این چالش نیازمند قوانین بازدارنده است.

وی در خصوص معضل تب دنگی و پشه آئدس افزود: گیلان بهترین زیستگاه این نوع پشه بوده و تنها شانس ما عدم آلودگی ویروسی آن‌ها است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم در این زمینه ضروری است، افزود: عدم توجه به آنها می‌تواند به طغیان و فاجعه منجر شود.

سلیمانی همچنین به چالش‌های جمعیتی استان اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت جوانی جمعیت گفت: میانگین نرخ باروری در گیلان یک فرزند است که نیازمند اقدامات اساسی از سوی سازمان‌های مرتبط است.

وی در پایان بر نقش آموزش، فرهنگ‌سازی و رسانه‌ها در ارتقای دانش بهداشت و سلامت عمومی تاکید کرد و اظهار کرد: دانش مردم در زمینه سلامت فردی و اجتماعی، خود مراقبتی و توجه به شاخص‌های بهداشتی می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت جامعه کمک کند.