ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از BTA، در ابتدای سال 2025، هر دو کشور پس از فرآیندی که 18 سال به طول انجامید، به طور کامل به شینگن پیوستند. قبل از لغو کنترل های مرزی داخلی، شرکت های بلغاری و رومانیایی سالانه میلیاردها یورو به دلیل افزایش هزینه های لجستیکی، تاخیر در تحویل کالا و قیمت بالای سوخت و دستمزد رانندگان حمل بار پرداخت می کردند.
این سند اشاره می کند که در سال گذشته، اقدامات زیادی برای تقویت شینگن به منظور حفاظت از مرزهای خارجی انجام شده است و نمونه هایی از کار مشترک بلغارستان، اتریش، یونان، مجارستان، رومانی و اسلواکی ارائه می دهد. این سند به فعالیتهای انجام شده در مرز بلغارستان و ترکیه برای جلوگیری از تهدیدات علیه اتحادیه اروپا اشاره می کند.
منطقه شینگن مزایای عمیقی برای اتحادیه اروپا و شهروندان اروپایی به ارمغان آورده است. این منطقه به نوعی ستون فقرات بازار داخلی اروپا است و زندگی را برای نزدیک به 450 میلیون نفر آسان تر می کند. سال گذشته، بیش از نیم میلیارد نفر از منطقه شینگن بازدید کردند که باعث رونق رشد اقتصادی شد.
سیستم های امنیتی شینگن به کاهش تعداد عبورهای غیرقانونی در مرزهای خارجی کمک کرد. این تعداد در سال 2024 به پایین ترین حد از سال 2021 رسید. طبق این گزارش، 12 درصد افزایش در بازگشت اتباع خارجی فاقد حق اقامت در منطقه شینگن وجود داشته است.