ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از رویترز، برخی وکلا به این خبرگزاری گفتند که فقدان قوانین در مورد نحوه برخورد مقامات با ارزهای دیجیتال توقیفشده، باعث ایجاد "رویکردهای ناسازگار و مبهم" شده است که برخی نگرانند باعث ترویج فساد شود.
رویترز به نقل از اسناد تراکنش و دادگاه گزارش داد که دولتهای محلی چین از شرکتهای خصوصی برای فروش ارزهای دیجیتال توقیفشده در بازارهای برونمرزی در ازای پول نقد برای پر کردن خزانههای عمومی استفاده میکنند.
بر اساس گزارشها، دولتهای محلی در پایان سال 2023 حدود 15,000 بیتکوین به ارزش 1.4 میلیارد دلار در اختیار داشتند و این فروشها منبع قابل توجهی از درآمد بودهاند.
چین با در اختیار داشتن حدود 194,000 بیتکوین به ارزش تقریباً 16 میلیارد دلار، پس از ایالات متحده دومین دارنده بزرگ بیتکوین در جهان است.
چن شی، استاد دانشگاه اقتصاد و حقوق ژونگنان، به رویترز گفت که این فروشها یک راهحل موقت است که، اگر بخواهیم دقیق صحبت کنیم، کاملاً با ممنوعیت فعلی چین در مورد تجارت ارزهای دیجیتال مطابقت ندارد.
این مشکل با افزایش جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال در چین، از کلاهبرداری آنلاین گرفته تا پولشویی و قمار غیرقانونی، تشدید شده است. علاوه بر این، دولت در سال 2024 از بیش از 3000 نفر درگیر در پولشویی مرتبط با ارزهای دیجیتال شکایت کرد.
گوو ژیهائو، وکیل مستقر در شنژن، اظهار داشت که بانک مرکزی در موقعیت بهتری برای رسیدگی به داراییهای دیجیتال توقیفشده قرار دارد و باید آنها را در خارج از کشور بفروشد یا یک ذخیره ارز دیجیتال ایجاد کند.