ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از تینک چاینا، این مفسر هنگ کنگی با دفاع از تصمیمات اقتصادی ترامپ می نویسد:"تنظیم مجدد بزرگ "دونالد ترامپ" رئیس جمهور ایالات متحده، شبیه اصلاحات سیستمی است که توسط "میخائیل گورباچف" دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی در زمان فروپاشی دیوار برلین در سال 1989 آغاز شد. گورباچف احساس می کرد که سیستم سوسیالیستی شوروی که هفتاد سال برقرار بود، کار نمی کند و کشور هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی دچار رکود شده است. او پرسترویکا (تجدید ساختار اقتصادی) و گلاسنوست (گشایش و شفافیت) را پیشنهاد کرد که البته به فروپاشی آن نظام سیاسی انجامید".
پاکسازی و بازسازی طولانی مدت برای ایالات متحده
او از تعرفه های ترامپ تحت عنوان "سم زدایی" یاد کرده و می افزاید:"ترامپ در "سمزدایی" آمریکا نیز وظیفهای عظیم را بر عهده میگیرد. آمریکا با بدهی ملی ۳۶ تریلیون دلاری دیگر نمیتواند بهطور بیپایان اسکناس چاپ کند تا به متحدان اروپایی و غربیاش اجازه دهد از حباب اقتصادی لذت ببرند، بهویژه که آنان به طور فزایندهای نیز گرایش به چپگرایی و احساسات ضد آمریکایی پیدا کرده اند. آنان هم چنین در ظهور مالی چین و تقویت آن نقش داشته اند. آمریکایی ها باید به زمین بازگردند، به کارخانه ها بازگردند و در کنار ربات ها کار کنند تا یک سیستم اقتصادی کاملا جدید بسازند".
این مفسر هنگ کنگی می گوید:" آن چه ترامپ قصد اصلاح آن را دارد، مسیر بن بست توهم و خیال است که حزب دموکرات آمریکا از دوره کلینتون ایجاد کرده است. او در حال پاکسازی یک آشفتگی عظیم است؛ یک برابری طلبی "شورویزه شده" برای نخبگان آمریکایی. اعمال تعرفهها بر 60 کشور جهان به طور همزمان یک "شوک درمانی" است که از فوریت ناشی میشود دقیقا شبیه اقدامات شدید گورباچف و "بوریس یلتسین" برای اصلاح اقتصاد روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی".
ترامپ: گورباچف امروزی یا دنگ شیائوپینگ؟
این مفسر هنگ کنگی در ادامه با مقایسه ترامپ با "دنگ شیائوپینگ" می نویسد:"دنگ شیائوپینگ" پس از فوت مائو بسیاری از شرکت های دولتی چین را به شرکت های سهامدار تبدیل کرد و بوروکرات های بی شماری را برکنار کرد و از آنان خواست تا راه خود را در بازار پیدا کنند. در نتیجه، بسیاری از مائوئیست های چینی مجبور به استعفا شدند. ترامپ حتی از گورباچف و دنگ شیائوپینگ هم جسورتر است. مشکل روشنفکران آمریکایی منتقد او یک موضوع است: آنان طبیعتا معتقدند که گورباچف درست می گفت، زیرا سیستم شوروی معیوب بود. با این وجود، آنان همزمان معتقدند که سیستم امروز آمریکا کامل است و گورباچف یک اصلاح طلب بود، در حالی که ترامپ یک ویرانگر است. اکنون نگاهی به معترضان امروزی ضد ترامپ در ایالات متحده بیاندازید. آنان احمق های چپگرایی هستند که در تظاهرات حضور دارند. آنان خواستار اجرای سوسیالیسم هستند، یعنی می خواهند آمریکای فردا به اتحاد جماهیر شوروی دیروز تبدیل شود. هر فردی اندکی شعور داشته باشد غرور و نادانی را در این جماعت می بیند. چیزی که آمریکا اکنون به آن نیاز دارد یک "لی کوان یو" (نخست وزیر اسبق سنگاپور) است تا کشور را سم زدایی کند. دوره ریاست جمهوری ترامپ تنها چهار سال است. این زمان ناکافی یک نقطه ضعف برای او می باشد. دموکراسی آمریکا مدت های مدیدی است که فاسد شده است. تولیدات آمریکایی در دهه 1950 میلادی 40 درصد از کل تولید جهانی را تشکیل می دادند. آمریکا تنها در سال 1950 میلادی 100 میلیون تن فولاد یعنی نیمی از تولید جهان را به خود اختصاص داده بود و 80 درصد از خودروهای جهان در آمریکا استفاده می شدند. امروز تمام آن تولیدات از بین رفته اند".