ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از خبرگزاری دولتی برزیل، این جلسات اولویتهای برزیل به عنوان رئیس بریکس را برای “شرپاها” (اصطلاحی از زبان تبت که به راهنمایان کوه اشاره دارد) معرفی خواهد کرد.
به همراه ترویج ارزهای محلی برای معاملات مالی، پنج اولویت کلیدی دیگر نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت: همکاری در زمینه بهداشت؛ تأمین مالی تلاشهای کاهش تغییرات اقلیمی؛ تجارت، سرمایهگذاری و امور مالی بریکس؛ حاکمیت هوش مصنوعی؛ و توسعه سازمانی این بلوک.
این موضوعات در آستانه اجلاس سران کشورهای بریکس که در تاریخ 6 و 7 ژوئیه در ریودوژانیرو برگزار خواهد شد، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
بریکس، تحت ریاست متناوب برزیل از اول ژانویه، اهدافی را برای گسترش استفاده از ارزهای محلی برای معاملات تجاری و سرمایهگذاری میان کشورهای عضو تعیین کرده است.
این ابتکار به دنبال کاهش هزینههای عملیات تجاری و مالی درون بلوک است، که شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اتیوپی و ایران میباشد.
اولویتهای ریاست برزیل بر بریکس روز جمعه (21 فوریه) توسط موریسیو لیریو، دبیر امور اقتصادی و مالی وزارت امور خارجه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در برازیلیا اعلام شد. لیریو، که به عنوان مذاکرهکننده ارشد بریکسبرزیل منصوب شده، کار شرپاها را رهبری خواهد کرد.
وی توضیح داد که استفاده از ارزهای محلی از سال 2015 در بریکسدر حال توسعه است و ما همچنان پیشرفت میکنیم، به ویژه از آنجا که این امر در تجارت دوجانبه میان کشورهای عضو رایج است. چندین عضو هماکنون تجارت را با ارزهای محلی خود انجام میدهند و این عمل در دوران ریاست برزیل ادامه خواهد یافت.
موریسیو لیریو همچنین تصریح کرد که بریکس در حال حاضر مباحثی درباره ایجاد یک ارز مشترک را مورد بررسی قرار نمیدهد.
او گفت: هیچ توافقی در این زمینه وجود ندارد و خودِ فرآیند بسیار پیچیده است. این اقتصادهای بزرگ هستند و مدیریت این موضوع کار آسانی نیست. به طور طبیعی، روشهای دیگری برای کاهش هزینههای عملیاتی وجود دارد که با دینامیکهای داخلی بریکسهمراستا است”
این دیپلمات همچنین عدم بحث درباره ارز مشترک را به اظهارات مقامهای بینالمللی مرتبط ندانست. به تازگی، رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، کشورهای عضو بریکس را تهدید کرد که در صورت پیگیری گزینههای جایگزین دلار در معاملات بینالمللی، با تعرفههای 100 درصدی بر واردات خود مواجه خواهند شد.
این دیپلمات احتمال بررسی گزینهای برای پذیرش یک ارز مشترک توسط سران بریکس در آینده را رد نکرد. او اظهار داشت: “هیچ چیز مانع از این نمیشود که روسایجمهور در بلندمدت این امکان را بررسی کنند.