ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از شینهوآ، ولاد سیموویچ، استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه بانیا لوکا در بوسنی و هرزگوین، گفت که دستور کار مبتنی بر تعرفه دولت ترامپ که اولویت را به منافع داخلی کوتاهمدت میدهد، تهدیدی برای شکستن زنجیرههای تأمین بینالمللی و تضعیف نهادهای چندجانبه است.
او در مصاحبه با شینهوا، اقدام دولت ترامپ برای احیای تعرفههای بالا را بازگشت به اصول مرکانتیلیستی توصیف کرد.
سیموویچ گفت، در حالی که واشنگتن به دنبال بازگرداندن تولید و کاهش اتکا به واردات است، این رویکرد واقعیتهای جهانی شدن را نادیده میگیرد.
این کارشناس هشدار داد، اگرچه تعرفهها ممکن است از نظر سیاسی برای واشنگتن جذاب باشند، اما ممکن است چرخههای تلافیجویانه را به راه اندازند.
او گفت: اقتصادهای مدرن بر اساس وابستگی متقابل رشد میکنند. برهم زدن این تعادل، خطر تورم، هرج و مرج زنجیره تأمین و فروپاشی چارچوبهای چندجانبه را به همراه دارد.
سیموویچ گفت که یکجانبهگرایی ایالات متحده در حال از بین بردن سازمان تجارت جهانی (WTO) است و واشنگتن معاملات دوجانبه را بر قوانین چندجانبه اولویت میدهد. “سازمان تجارت جهانی به طور فزایندهای برای ایالات متحده که دفترچه قوانین خود را مینویسد، نامربوط است.
او افزود، شباهتهای تاریخی نگرانکننده است - حمایتگرایی در دهه ۱۹۳۰ رکود بزرگ را بدتر کرد.
سیموویچ گفت که اتحادیه اروپا، به عنوان یک شریک تجاری کلیدی ایالات متحده، با آسیبپذیریهای شدیدی تحت تهدیدات تعرفهای ایالات متحده بر فولاد، آلومینیوم و خودرو روبرو است که خطراتی را برای ثبات اجتماعی و رشد اقتصادی اروپا ایجاد میکند.
او گفت که جامعه بینالمللی باید اصلاحات فراگیر را در اولویت قرار دهد تا از یک بحران قابل پیشگیری جلوگیری کند - بحرانی که در آن پیروزیهای سیاسی کوتاهمدت راه را برای ضرر جمعی بلندمدت هموار میکند.