تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگ
لینک : econews.ir/5x3928172
شناسه : 3928172
تاریخ :
مشاور معاونت امورهنری وزارت ارشاد: هنرگردانی در کشور به دلالی تبدیل شد اقتصاد ایران: اصفهان- مشاور معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: متاسفانه هنرگردانی در کشور به دلالی تبدیل شده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، اولین نشست نمایشگاه هنرهای تجسمی «یک شاخه گل سرخ» صبح جمعه با حضور سید امین مویدی اصفهانی، مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد عیدی نجف‌آبادی، پژوهشگر حوزه اسطوره، و جمعی از هنرمندان در گالری دیدار اصفهان برگزار شد. در این نشست، مویدی اصفهانی به ایراد سخنرانی با موضوع «اهمیت و لزوم شبکه سازی در اقتصاد هنرهای تجسمی» پرداخت.

کیوریتوری در کشور به دلالی تبدیل شده است

خلاقیت، جایگزین تولید در اقتصادهای نوین

مویدی اصفهانی در ابتدای سخنان خود به جایگاه خلاقیت در اقتصاد پرداخت و گفت: اهمیت دارد که ما خلاقیت را جایگزین تولید کنیم. در اوایل قرن بیستم، اقتصادهای توسعه‌یافته بر تولید متمرکز بودند، اما در قرن جدید، خلاقیت به‌عنوان ویژگی مشترک و مهم اقتصاد شناخته می‌شود.

وی با اشاره به رویکردهای متفاوت نسبت به خلاقیت اظهار کرد: درک واحدی از خلاقیت وجود ندارد، اما آنچه اهمیت دارد، این است که خلاقیت صرفاً انجام یک کار جدید نیست، بلکه در صورتی خلاقیت محسوب می‌شود که ایده‌ها و ابداعات تازه ظهور پیدا کنند و فناوری‌های موجود را در مقابل خود دگرگون کنند.

تخریب خلاقانه؛ نیروی محرک اقتصاد جدید

مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، مفهوم «تخریب خلاقانه» را مورد توجه قرار داد و گفت: تخریب خلاقانه روی یک صنعت سوار شده، آن را ویران می‌کند، اما از دل آن، ساختار اقتصادی جدیدی متولد می‌شود. این ویژگی به دلیل نابودسازی بی‌وقفه مدل‌های قدیمی و جایگزینی آن‌ها با محصولات و خدمات نوین مورد توجه است.

وی با ارائه مثالی افزود: یکی از نمونه‌های بارز تخریب خلاقانه در صنعت سینما رخ داد. ظهور فناوری‌های جدید باعث شد بسیاری از مدل‌های قدیمی سینمایی ورشکست شوند، اما در نهایت، این تحول به نفع نوآوری و خلاقیت تمام شد.

ارزش در اقتصاد؛ هر آنچه بهایی برای آن پرداخت شود

مویدی اصفهانی ارزش را یکی از مفاهیم کلیدی اقتصاد دانست و تصریح کرد: در اقتصاد، ارزش آن چیزی است که افراد حاضرند برای آن پول پرداخت کنند. این ارزش می‌تواند شامل ارزش‌های مذهبی نیز باشد، زیرا زمانی که فردی برای عقیده‌ای حاضر به فداکاری می‌شود، در واقع بهایی برای آن می‌پردازد.

وی عوامل مؤثر بر ارزش‌گذاری اقتصادی را برشمرد و افزود: عوامل جغرافیایی مانند شرایط آب‌وهوایی، عوامل اجتماعی، قوانین مالیاتی، محدودیت‌های تجاری و سیاست‌های دولتی، همگی در تعیین ارزش اقتصادی نقش دارند.

کیوریتوری در کشور به دلالی تبدیل شده است

مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، در بخشی از سخنان خود به وضعیت کیوریتوری (گردانندگی هنری) در ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، بسیاری از افرادی که در ایران در حوزه کیوریتوری فعالیت می‌کنند، نه‌تنها دانش و تخصص لازم را ندارند، بلکه صرفاً نقش واسطه و دلال را ایفا می‌کنند.

وی با انتقاد از نبود مدیریت صحیح در این حوزه تأکید کرد: کیوریتور باید بتواند مخاطب را مدیریت کند، تعامل ایجاد کند و روند مشارکت را تقویت کند، اما در ایران، بسیاری از افراد صرفاً به فروش آثار فکر می‌کنند و بدون شناخت کافی از هنر، در این حوزه فعالیت دارند.

مویدی اصفهانی با تأکید بر نقش مخاطب در صنایع خلاق، بیان کرد: فرآیند خلق اثر هنری با حضور مخاطب کامل می‌شود. در غرب، اثر هنری با تولید پایان نمی‌یابد، بلکه با درک و ارتباط مخاطب به کمال می‌رسد.

وی گفت: نمایشگاه یک شاخه گل سرخ نمونه ارز یک کیوریتوری حرفه‌ای است زیرا علاوه بر اینکه این نمایشگاه توانسته نیاز مخاطب خود را مدیریت کند با تعامل توانسته روند مشارکت مخاطبان در این نمایشگاه را تقویت کند.

مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری با اشاره به اهمیت رویکرد استراتژیک در صنایع خلاق، خاطرنشان کرد به‌جای تمرکز بر محصول‌محوری، باید بر چگونگی دستیابی به اهداف تمرکز کرد. استراتژی مجموعه‌ای از تصمیمات منسجم است که چگونگی تحقق اهداف بلندمدت را مشخص می‌کند.

وی با ذکر مثالی از استیو جابز، بنیان‌گذار اپل، گفت: سیاری از اوقات مردم نمی‌دانند چه می‌خواهند و این شما هستید که باید به آن‌ها آنچه را نیاز دارند، ارائه دهید.

مویدی اصفهانی تأکید کرد: هنرمندان باید علاوه بر تخصص هنری، با مفاهیم بازاریابی، مالی و کسب‌وکار آشنا باشند تا بتوانند استراتژی‌های مؤثر را به‌کار گیرند و مخاطبان را جذب کنند.

کیوریتوری در کشور به دلالی تبدیل شده است

لزوم رعایت کپی‌رایت در ایران

وی با اشاره به اهمیت کپی‌رایت در ایران، اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما کپی‌رایت به‌درستی رعایت نمی‌شود و این موضوع به حقوق هنرمندان آسیب می‌زند.

مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری بر لزوم آگاهی‌بخشی و ایجاد قوانین حمایتی در این زمینه تأکید کرد و افزود: در ایران، قوانین مشخصی درباره کپی‌رایت وجود ندارد و این موضوع، حقوق هنرمندان را تضعیف کرده است.

وی به نقش شبکه‌سازی در بازار هنر اشاره کرد و گفت: شبکه‌سازی منجر به تأثیر فوری و قوی در معرفی و عرضه آثار هنری می‌شود و باید به‌عنوان یکی از استراتژی‌های مهم در مدیریت هنری مورد توجه قرار گیرد.

مویدی اصفهانی همچنین تأکید کرد که برای موفقیت در این حوزه، «علاوه بر شبکه‌سازی، باید مدیریت درستی بر عرضه و تقاضای آثار هنری وجود داشته باشد.

نمایشگاه «یک شاخه گل سرخ» با هدف جستجوی معنای عمیق صلح در هنرهای تجسمی، از ۲۶ بهمن در گالری دیدار اصفهان آغاز به کار کرده و تا ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ ادامه دارد.