ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Oil Price، بر اساس دادههای اولیه از Kpler که توسط بلومبرگ منتشر شده است، میانگین صادرات نفت ایران به بزرگترین خریدارش در ماه فوریه به 1.74 میلیون بشکه در روز میرسد. این رقم نشاندهنده افزایش 86 درصدی نسبت به صادرات ماه ژانویه است.
بلومبرگ گزارش داد که این افزایش در محمولهها، با راهاندازی ترمینالهای دریافت جدید و افزایش انتقال نفت از کشتی به کشتی، امکانپذیر شده است.
دولت ترامپ تهدید کرده است که به رویکرد فشار حداکثری دوران ریاست جمهوری اول ترامپ بازگردد تا ایران را مجبور به دست کشیدن از توسعه برنامه هستهای کند.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالات متحده، گفت که هدف این است که صادرات نفت ایران را به یک دهم سطح فعلی آن کاهش دهند.
Kpler در یک تحلیل اخیر اعلام کرد که بازگشت به کمپین فشار حداکثری علیه ایران از سوی واشنگتن، احتمالاً صادرات نفت به چین را، حداقل برای مدتی، تضعیف خواهد کرد.
همایون فلكشاهی، تحلیلگر Kpler، نوشت: برخی از خریداران، به ویژه پالایشگاههای خصوصی بزرگ چینی، احتمالاً به عنوان یک اقدام احتیاطی در کوتاه مدت از این معاملات اجتناب خواهند کرد، زیرا قیمتها به دلیل راههای فرعی برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده افزایش یافته است.
پالایشگاههای خصوصی نفت چین، معروف به “کتریها”، خریداران اصلی نفت خام تحریم شده ایران هستند و دو طرف یک رابطه تجاری مطلوب برای هر دو طرف ایجاد کردهاند.
ایران نفت خام خود را که تقریباً همه از خرید آن اجتناب میکنند، میفروشد و پالایشگاههای مستقل چین نفت ارزان دریافت میکنند. با این حال، فشارهای سختگیرانهتر ایالات متحده بر صنعت نفت ایران به ناچار قیمتها را افزایش میدهد که بر تصمیمات خرید تأثیر میگذارد، همانطور که Kpler اشاره کرد.