ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری اقتصادی ایران به نقل از CGTN، به گفته موسسه تولیدکنندگان قوطی (CMI)، یک گروه تجاری که نماینده سازندگان قوطی در ایالات متحده است، حدود 70 درصد از فولادی که در ایالات متحده برای ساخت قوطیهای مواد غذایی استفاده میشود، وارداتی است و از کشورهایی مانند آلمان، هلند و کانادا وارد میشود.
در سال 2018، در طول دوره اول ریاست جمهوری خود، ترامپ به بهانه نگرانیهای امنیت ملی، تعرفههایی به میزان 25 درصد بر فولاد و 10 درصد بر واردات آلومینیوم اعمال کرد. او بعداً به برخی از شرکای تجاری، از جمله کانادا، مکزیک و برزیل، اجازه داد سهمیههای معاف از عوارض دریافت کنند. بسیاری از قوطیسازان سپس “معافیتهایی” از این مالیاتهای واردات دریافت کردند.
با این حال، این بار ترامپ اصرار دارد که تعرفهها “بدون استثنا یا معافیت” اعمال خواهند شد.
رابرت بادوی، رئیس CMI، گفت که بدون معافیت، قیمت مواد غذایی کنسروی تولید شده در ایالات متحده احتمالاً افزایش خواهد یافت.
بادوی گفت: “در حالی که رئیس جمهور ممکن است معتقد باشد که این تعرفهها از صنعت فولاد محافظت میکند، مطمئناً امنیت غذایی ما و انعطافپذیری زنجیره تامین ما را برای مواد غذایی کنسروی آمریکایی، که آمریکاییها هر روز به آن تکیه میکنند، تضعیف میکند.”
جیمز کوینسی، مدیر اجرایی کوکاکولا نیز هشدار داد که تعرفههای تازه اعلام شده میتواند قیمت مواد غذایی و نوشیدنیهای کنسروی را افزایش دهد.
کوینسی گفته است: “در رابطه با استراتژیهای ما در مورد اطمینان از مقرون به صرفه بودن و اطمینان از تقاضای مصرف کننده، اگر یک بسته بندی دچار افزایش در هزینههای ورودی شود، ما همچنان پیشنهادات بسته بندی دیگری داریم که به ما امکان میدهد در فضای مقرون به صرفه رقابت کنیم.”
مدیر اجرایی همچنین گفت که در صورت اجرایی شدن تعرفهها بر آلومینیوم، ممکن است کوکاکولا مجبور شود استفاده خود از پلاستیک را در ایالات متحده افزایش دهد.
سی ان ان همچنین اشاره کرد که انتظار میرود تعرفهها بر فولاد و آلومینیوم با افزایش هزینه مواد حیاتی مورد استفاده برای تولید، نگهداری و سرو نوشیدنی ایالات متحده تأثیر منفی بگذارد.