به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سید محمد اتابک شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی چالشهای فعالان اقتصادی در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اظهار کرد: اتفاقات خوبی در ۶ ماهه فعالیت دولت چهاردهم با تلاشهای رئیس جمهور و اعضا دولت در بخش تجارت خارجی انجام شده است.
وی افزود: بنا به دستور رئیس جمهور، استفاده از ظرفیت ۱۵ کشور بزرگ برای مقصد صادراتی مورد توجه و تاکید است.
وزیر صمت تصریح کرد: همان گونه که فعالان عرصه تجارت و بازرگانان به درستی از دولت توقع ایجاد فضای مناسب کسب و کار در بازارهای خارجی دارند، توقع ما نیز از آنها این است که با سعی و تلاش تجارت بین کشورهای مورد نظر با استانداردهای بازارهای هدف انجام دهند.
اتابک با اشاره به تسهیل شرایط تجارت با کشورهای منطقه اوراسیا، یادآور شد: ۲۴۰ میلیون نفر عضو کشورهای اوراسیا بخشی از جامعه مورد هدف تجارت ایران است که ۸۷ درصد تعرفههای آنها برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشورمان صفر میشود.
وی عنوان کرد: نیاز است که تجار و بازرگانان از این فرصت برای ارتقا تجارت خارجی استفاده کنند.
وزیر صمت در خصوص فعالیت ایمیدرو و ایدرو بیان کرد: بررسیها نشان میدهد که در برخی استانهای ایران، یکی یا هر دوی این شرکتها فعال و مشغول سرمایه گذاری هستتد که با توجه به ظرفیتهای بالای استان بوشهر میتوان از این شرکتها برای سرمایه گذاری استفاده شود.
تفویض بخشی از فعالیتهای شورای عالی معادن به استانها
اتابک گفت: استان بوشهر دارای ظرفیتهای خوبی در بخش معادن است هر چند که ۵۳ درصد از معادن این استان غیر فعال هستند.
وی ادامه داد: در استانهایی که معادنی فعال دارند بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به آن استان داده میشود که این موضوع برای استات بوشهر نیز در دستور کار قرار میگیرد.
۳۰۳ همت عدم نفع صنایع از ناترازی انرژی
وزیر صمت با اشاره به قطع برق و مشکلات تأمین گاز صنایع گفت: از ابتدای امسال تا ۱۵ بهمن ماه از مجموع برق و گاز قطع شده صنایع و معادن حدود ۳۰۳ همت عدم نفع از فروش محصولات داشته اند که ۱۳۰ همت مربوط به برق و مابقی به ناترازی گاز بوده است.
وی ادامه داد: این ناترازی مربوط به امسال یا سال گذشته نبوده بلکه محصول ۱۰ ساله به شمار میرود که میزان مصرف رشد چند برابری و تولید روند کاهشی داشته که پس از یک دهه جمع شدن، امروز شاهد ناترازی برق و گاز هستیم.
اتابک یادآور شد: نیاز صنایع کشور به برق مصرفی حدود ۱۶ هزار مگاوات است که ۶ هزار مگاوات اکنون تأمین میشود و مابقی با ایجاد نیروگاههای پاک میتواند بخش زیادی از کسری مورد نیاز را تأمین کند.
امکان دادن مجوز جدید کارخانه سیمان وجود ندارد
وزیر صمت در پاسخ به درخواست یکی از فعالان بخش خصوصی برای دادن مجوز راه اندازی کارخانه سیمان به استان بوشهر گفت: سه واحد کارخانه سیمان در استان وجود دارد که بخش عمده تولیدات خود را به شکل کلینکردر بازار به فروش میرسانند.
وی گفت: ۸۸ میلیون تن سیمان در کشور تولید و زیر قیمت بین المللی به فروش میرسد در حالی که برای ساخت هر واحد کارخانهای به شکل بین المللی هزینه میکنیم که با این روند امکان دادن مجوز جدید در خیلی از استانها از جمله بوشهر وجود ندارد.
حقوق دولتی معادن تقسیط میشود
وی در خصوص گلایه برخی فعالان عرصه معادن استان بوشهر برای حذف تقسیط حقوق دولتی معادن بیان کرد: در نشست با رئیس دیوان محاسبات پیشنهاد کرده ایم که حقوق دولتی معادن مجدد تقسیط شود.
اتابک زاده یادآور شد: در کنار این موضوع یک بسته پیشنهادی به دولت ارائه کرده ایم که در مراحل کارشناسی است و هنوز تأیید نشده که بر اساس آن تسهیلات، بدهی به تأمین اجتماعی و بدهیهای سرمایه گذاران به دولت تقسیط میشود.
در این نشست تعدادی از فعالان بخش خصوصی مرتبط با حوزه صنعت به بیان دغدغهها، مشکلات و ظرفیتهای استان در حوزه تجارت داخلی و خارجی پرداختند