تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فناوری
لینک : econews.ir/5x3918487
شناسه : 3918487
تاریخ :
نقش برجسته ایران در بازار جهانی فناوری نانو اقتصاد ایران: دبیر ستاد فناوری نانو گفت: ایران با صادرات بیش از یک میلیون دلاری محصولات نانو به ۶ کشور توسعه یافته، نقش کلیدی در بازار جهانی فناوری نانو ایفا کرده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، عماد احمدوند دبیر ستاد نانو و میکرو  در پاسخ به این سوال که چه کشورهایی مشتری فناوری نانو ایران هستند؟ اظهار کرد: ایران در زمینه صادرات محصولات نانو با کشورهای مختلف فعالیت دارد و در حوزه‌های عمران، نساجی و تجهیزات به ترتیب با ۲۱، ۲۰ و ۱۸ کشور همکاری می کند.

دبیر ستاد نانو و میکرو ضمن اشاره به اینکه عراق به عنوان یک مقصد ثابت برای صادرات محصولات نانوی ایران در تمام حوزه‌های صنعتی به جز نانومواد، نیرو و کشاورزی شناخته می‌شود، گفت: در صنعت عمران، بیشترین صادرات به عراق، افغانستان و گرجستان انجام شده است.

احمدوند ضمن اعلام اینکه در زمینه نانومواد، هند، پاکستان و امارات سه کشور اصلی مقصد صادرات هستند، گفت: چین و هند نیز در مواد شیمیایی به ترتیب در رتبه اول و دوم قرار دارند و در حوزه نفت و پتروشیمی روسیه اول و ترکیه دوم هست. دو حوزه اپتوالکترونیک و کشاورزی هم کمترین تنوع مقاصد صادراتی را داشتند و محصولات نانو در این دو حوزه به دو کشور صادر شده‌اند.

وی همچنین به صادرات بیش از یک میلیون دلار تجهیزات نانو به کشورهای توسعه‌یافته مانند روسیه، آمریکا، انگلیس، چین، کره جنوبی و آلمان در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

دبیر ستاد نانو و میکرو در ادامه به تلاش‌های ستاد نانو برای ارتقاء تعاملات بین‌المللی اشاره کرد و گفت: امضای توافق‌نامه همکاری با دانشگاها، مراکز فناوری و تحقیقاتی کشورهای مختلف، عضویت در کارگروه مواد پیشرفته و فناوری نانو بریکس، مدیریت کمیته راهبری المپیاد بین‌المللی فناوری نانو(INO ) به عنوان دبیرخانه دائمی المپیاد، حضور تیم ایران در دومین المپیاد فناوری‌ نانو در کشور مالزی و کسب عنوان تیم برتر توسط ایران و راهبری تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، میزبانی از نمایندگان شرکت‌های مختلف از هشت کشور خارجی در پانزدهمین نمایشگاهبین المللی فناوری نانو، برگزاری تور بازدید از نمایشگاه برای نمایندگان دیپلماتیک کشورهای مختلف مستقر در ایران و برگزاری تور بازدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان نانویی از نمایشگاه‌های نانوی کره، چین و ژاپن از جمله مهمترین اقدامات صورت‌گرفته در سال ۱۴۰۳ بوده است.