وی افزود: یکی از جاذبههای مهم در این منطقه جاذبههای طبیعی همچون سرابهاست که برخی از آنها همچون سراب مورت در گیلانغرب علاوه بر اهمیتی که به عنوان یک اثر طبیعی در جذب گردشگر دارند، دارای سابقه تاریخی بالایی نیز هستند و به ثبت ملی هم رسیدهاند.
معاون میراث فرهنگی استان تصریح کرد: با توجه به جایگاه سرابها در غرب کشور، اخیرا رایزنیهایی بین سه استان لرستان، همدان و کرمانشاه، به پیشنهاد استان همدان برای ثبت جهانی سلسله سرابهای این منطقه صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: در این راستا، اولین نشست مسئولین میراث فرهنگی این سه استان طی روزهای گذشته به میزبانی نهاوند برگزار و مقرر شد هماهنگیهایی برای ثبت جهانی سرابهای این منطقه انجام گیرد.
خانی لعل آبادی خاطرنشان کرد: براساس توافقات صورت گرفته، در گام اول هرکدام از سه استان باید بررسیهای اولیه را به منظور شناسایی سرابهای دارای ظرفیت انجام دهند و پس از آن مستندات لازم را گردآوری کنند.
وی اضافه کرد: در نشست آتی مسئولین میراث فرهنگی این سه استان، اقدامات انجام شده و گزارشی جامع از سرابهای شناسایی شده ارائه میشود تا در نهایت به یک جمع بندی در مورد سرابهایی که قرار است در پرونده ثبت جهانی قرار بگیرند، برسیم.
معاون میراث فرهنگی استان گفت: به نظر میرسد فرآیند ثبت جهانی سرابهای غرب کشور چندسالی به طول بینجامد.