به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، کاظم وادی زاده در گفتگو با خبرنگار اکونیوز با اشاره به تجارب انجمنها و مراکز مشابه در دنیا گفت: در دنیا مرسوم هست که هر چقدر انجمنهای حرفه ای پایه گذاری شود و تعداد زیادی عضو انجمنها شوند، به نوعی قدرت چانه زنی افراد در سیاستگذاریهای دولت و قانون گذار بالا خواهد رفت.
نایب رییس شورای انجمن حسابداران خبره ایران ادامه داد: بنابراین هر قانونی که در حال تدوین است اگر یک پشتوانه حرفه ای انجمنی از آن حمایت کند میتواند در قوانین تاثیر گذار و به نوعی قانون پایداری در اقتصاد داشته باشد.
وی تصریح کرد: همه میدانیم که شغلهای حسابداری و حسابرسی با اقتصاد طنین است و عملا اگر اقتصاد درست عمل نکند ساختار انجمن حرفهای دچار نوسان و لغزش خواهد شد.
عضو سابق شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران توضیح داد: حالا فرض کنید انجمن حسابداری داشته باشیم، انجمن حسابرسی داشته باشم، انجمن مدیریت مالی داشتیم، انجمن حسابرسی سیستم های کامپیوتری داشته باشیم یا کیلینیک حسابداری و حسابرسی. اینها کمک میکنند که ما کار و وظیفه خود را به خوبی انجام داده ، دورههای مستمر و حرفهای بگذارنیم و در ادامه آموزش و پرورش نیروهایی که در جامعه هستند را انجام و در نهایت ما به شفافیت اقتصادی در کشور و مهمتر از همه تصمیمات اقتصادی دولت کمک کنیم.
این کارشناس رتبه یک دادگستری در رشته حسابرسی در پاسخ به این سوال که برخی عقیده دارند که دانشگاههای ما با وجود اینکه سالهاست که رشته حسابداری در آن تدریس می شود ولی خروجی خوبی نداشتند، گفت: باید بین کار آکادمیک و عملی تفاوت قائل باشیم. دانشگاه کار خودش را انجام میدهد. دانشگاه مجبور است به صورت آکادمیک آموزشهای اولیه را بدهد و افراد بعد از آن تخصصها و تجربه دانش جدید یاد بگیرد.
وی افزود: ما باید در موسسات حسابرسی و کارهای حرفه ای اجرایی خود باید این تخصصها را آموزش دهیم. بنابراین نمیتوانیم انتقاد کنیم که سیستم دانشگاهی ضعیف عمل کرده است. به نظر میرسد باید تمایزی قائل باشیم به آموزش دانشگاهی و آموزش حرفه ای که در محافل حرفه ای و اجرایی داره انجام میشود.
وادی زاده بزرگترین چالش انجمنهای مرتبط با حسابرسی را اینگونه توصیف کرد: ما انجمن های زیادی تو ایران داریم. ما در ایران انجمن حسابداری، انجمن حسابداران خبره که بیش از پنجاه سال قدمت دارد، قدیمی ترین انجمن که انجمن مدیران مالی را داریم. انجمن مهندسی مالی داریم، انجمن سیستمهای اطلاعاتی را داریم و چند انجمن دیگر که در زمینه مهندسی مالی هست.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از چالشها این است که این انجمن ها هیچ تعاملی با هم ندارند که سیاستهای کلی انجمن را مدیریت کند و هر انجمنی برای خودش یک هیئت مدیره و هیئت امنایی دارد یا شورایی دارد و سیاستهای داخلی خود را اجرا و بعد از مدنی میبینید که یک فرد عضو دهها انجمن است و هیچ سرویسی و خدماتی هم ارائه نمیکند.
وادی زاده در ادامه چشم انداز این کلینیک را مثبت ارزیابی کرد و افزود ؛ کلینیک های مالی میتوانند هم خدماتی کار کنند و هم میتوانند اموزشی کار کرده و هم میتوانند مشکلات را رفع کنند. برای مثال در مورد قوانینی مانند قانون مبارزه با پولشویی یا قانون فساد اقتصادی، قانون ارتقای سلامت اداری یا تامین مالی تروریسم، این کلینیکها میتوانند مشاوره های لازم را به کسانی که میخواهند استفاده کنند، بدهند. این کلینیکها میتوانند حتی با دولت قرارداد هایی داشته باشند و بتوانند به دولتها سرویس بدهند.