به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، مهدی الیاسی با اشاره به اجرای معافیت مالیاتی سرمایهگذاری با هدف ایجاد تحرک در تامین مالی حوزه دانشبنیان گفت: برای سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری را فعال کرده ایم تا تحولی در سرمایه گذاری این حوزه اتفاق بیافتد.
وی افزود: تعداد زیادی از شرکتهای دانش بنیان در صنایع دفاعی و حتی غیر دانش بنیان ، به علت مسائل تحریمی، امکان تبادلات مالی به روشهای معمول را ندارند که در این خصوص، راهکارهایی پیش بینی شده است که اجرای آنها مستلزم همکاری و همراهی سازمان امور مالیاتی است.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ، درباره فرآیند تخصیص معافیتهای مالیاتی و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بر اساس مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان گفت: از ابتدای اجرای قانون در سال ۱۴۰۱، تصویب آییننامههای اجرایی و اعلام فراخوانها آغاز و اجرای اعتبار مالیاتی با ۴۲ شرکت دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ آغاز شد.
وی افزود : از ۴۲ شرکتی که سال ۱۴۰۱ معرفی شد، حدود ۱۸ شرکت با چالشهایی مواجه هستند. خوشبختانه سازمان با قانون و کلیات آن همراه است و عمدتا مشکلات از جنس اجرایی است که امیدواریم همراهی سازمان امور مالیاتی در ایجاد خطی ویژه و برگزاری نشستهای تخصصی ، به حل این مشکلات برای شرکتهای باقیمانده کمک شایانی کند
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاست جمهوری ، اجرای تعهدات قانونی برای حمایت از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شرکتهای دانشبنیان را امری ضروری در تضمین اثربخشی و موفقیت قانون جهش تولید دانشبنیان دانست و گفت: اگر چالش سال ۱۴۰۱ مرتفع نشود، ترغیب و جذب شرکتها به سوی استفاده از مزایای این قانون، بسیار دشوار خواهد شد.
مهدی الیاسی افزود: شرایط در جذب مخاطبان به سمت این قانون تا ایده آل فاصله دارد و باید سازمان امور مالیاتی نیز همراهی کند تا این قانون به صورت موفقیت آمیز اجرا شود. معاونت علمی به وظایف خود یعنی دقت در ارزیابی و معرفی شرکتهای حائز شرایط متعهد است.