تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سلامت
لینک : econews.ir/5x3831882
شناسه : 3831882
تاریخ :
سل، بزرگ‌ترین قاتل بیماری‌های عفونی در جهان اقتصاد ایران: بر اساس جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت، سل به عنوان بزرگ‌ترین قاتل بیماری‌های عفونی در جهان شناخته شده است. در سال گذشته، بیش از ۸ میلیون نفر در سرتاسر جهان به این بیماری ریوی مبتلا شده‌اند و از این تعداد، ۱.۲۵ میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که پس از کووید ۱۹، که به طور موقت به علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عفونی تبدیل شده بود، سل دوباره به این مقام بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران  به نقل از مدیسن نت،دکتر «تدروس آدهانوم گهبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای گفت: «این واقعیت که سل همچنان جان بسیاری از مردم را می‌گیرد و موجب بیماری آنان می‌شود، در حالی که ما ابزارهایی برای پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری داریم، بسیار ناراحت‌کننده است. ما از تمامی کشورها می‌خواهیم که به تعهدات خود برای پایان دادن به سل عمل کنند.»

بیماری سل به طور خاص بر مناطق جنوب شرقی آسیا، آفریقا و غرب اقیانوس آرام تأثیر می‌گذارد. کشورهای هند، اندونزی، چین، فیلیپین و پاکستان بیش از نیمی از موارد ابتلاء به سل را در سطح جهانی تشکیل می‌دهند. این کشورها به دلیل چالش‌های اجتماعی و اقتصادی، بیشترین بار بیماری را تحمل می‌کنند.

طبق آمار، ۵۵ درصد از مبتلایان به سل مردان، ۳۳ درصد زنان و ۱۲ درصد کودکان و نوجوانان هستند.

برخی از عوامل خطر اصلی ابتلا به سل شامل سو تغذیه، عفونت HIV، مصرف الکل، سیگار کشیدن (به ویژه در میان مردان) و دیابت هستند. برای مقابله مؤثر با این بیماری، نیاز است که علاوه بر این عوامل، به سایر عوامل اجتماعی مانند فقر نیز توجه شود.

سل توسط باکتری‌هایی که از طریق هوا منتقل می‌شوند، ایجاد می‌شود و بیشتر به ریه‌ها حمله می‌کند. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که تقریباً یک چهارم جمعیت جهان به سل مبتلا هستند، اما تنها ۵ تا ۱۰ درصد از این افراد علائم را نشان می‌دهند.

بسیاری از افراد مبتلا به عفونت سل، علائم خاصی ندارند و در نتیجه مسری نیستند. علائم شایع سل ممکن است شامل:

  • سرفه طولانی‌مدت (گاهی همراه با خون)
  • درد قفسه سینه
  • ضعف و خستگی
  • کاهش وزن
  • تب و تعریق شبانه

این علائم ممکن است برای چندین ماه خفیف باشند و شدت آنها بسته به اینکه کدام قسمت از بدن تحت تأثیر سل قرار گرفته است، متفاوت است. در حالی که سل معمولاً به ریه‌ها آسیب می‌زند، می‌تواند به سایر اعضای بدن مانند کلیه‌ها، مغز، ستون فقرات و پوست نیز آسیب برساند.

با توجه به این واقعیت‌ها، توجه و اقدام فوری برای مقابله با بیماری سل و کاهش بار آن بر روی جوامع جهانی ضروری است. این امر نیازمند همکاری جهانی و تلاش مستمر در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری است.