تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سلامت
لینک : econews.ir/5x3824242
شناسه : 3824242
تاریخ :
به همت یک استارتاپ ایرلندی محقق شد؛ جلوگیری از ریزش موی بیماران در شیمی درمانی اقتصاد ایران: ریزش مو در طول شیمی‌درمانی برای بیماران سرطانی می‌تواند تجربه‌ای ناخوشایند و دشوار باشد. به همین دلیل، یک استارتاپ ایرلندی به نام «لومینیت» موفق به طراحی کلاهی شده که می‌تواند از این عارضه جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، تخمین زده می‌شود که حدود ۶۵ درصد از افرادی که تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند، ریزش مو را تجربه می‌کنند. این اتفاق به دلیل تأثیر داروها بر سلول‌های با رشد سریع، از جمله سلول‌های سرطانی و همچنین فولیکول‌های مو، رخ می‌دهد. در برخی موارد، مانند سرطان پستان، این آمار به ۹۹.۹ درصد می‌رسد.

اگرچه موها معمولاً چند ماه پس از پایان درمان دوباره رشد می‌کنند، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که ۵۶ درصد از بیماران ریزش مو را بدترین عارضه شیمی‌درمانی دانسته و برخی حتی به دلیل این مسئله از پذیرش درمان خودداری کرده‌اند.

روش خنک‌سازی پوست سر

یکی از روش‌های معمول برای کاهش ریزش مو در طول درمان، تکنیک خنک‌سازی پوست سر است. در این روش، بیمار از کلاهی استفاده می‌کند که به دستگاهی متصل است و مایع خنک‌کننده از آن عبور می‌کند. این روش باعث کاهش جریان خون به فولیکول‌های مو شده و در نتیجه میزان دارویی که موها جذب می‌کنند، کاهش می‌یابد. با این حال، اثربخشی این روش متغیر بوده و حدود نیمی از بیماران قادر به حفظ ۵۰ درصد یا بیشتر از موهای خود بوده‌اند.

چالش‌های خنک‌سازی پوست سر

آرون هانون، بنیان‌گذار استارتاپ لومینیت، اشاره می‌کند که دستگاه‌های خنک‌سازی بزرگ و ثابت هستند و بیماران برای استفاده از آنها باید زمان زیادی را در بیمارستان سپری کنند. به همین دلیل، این استارتاپ در حال کار بر روی کلاهی به نام «لیلی» است که بهبود یافته فناوری خنک‌سازی پوست سر را ارائه می‌دهد.

این کلاه کاملاً قابل حمل است و به بیماران این امکان را می‌دهد که بلافاصله پس از پایان درمان، بیمارستان را ترک کنند. هانون می‌گوید که بیماران باید ۹۰ دقیقه پس از درمان از این کلاه استفاده کنند. برخلاف روش خنک‌سازی، این کلاه از فشار ملایم استفاده می‌کند و نیازی به پیش‌خنک‌سازی ندارد، که در نتیجه زمان کمتری برای درمان می‌طلبد.

نتایج امیدوارکننده

در آزمایش‌های انجام‌شده در اروپا، حدود ۷۵ درصد از بیماران هیچ گونه ریزش مویی را تجربه نکردند. هانون تأکید می‌کند که بیماران مبتلا به سرطان پستان که تحت درمان‌های رایج قرار داشتند، پس از ۱۲ دوره درمان تقریباً تمام موهای خود را حفظ کردند و هیچ رویداد ناگوار جدی‌ای نیز در پیوند با این دستگاه گزارش نشده است.

هانون همچنین تأثیر عاطفی ریزش مو بر بیماران را مورد توجه قرار می‌دهد و می‌گوید که ریزش مو نه تنها بر ظاهر بیماران تأثیر می‌گذارد، بلکه بر سلامت کلی و توانایی آنها برای ارتباط با دیگران نیز مؤثر است. او از تجربیات بیماران به‌ویژه یک مادر جوان مبتلا به سرطان پستان یاد می‌کند که ریزش مو باعث شد او مجبور شود درباره بیماری‌اش با فرزندانش صحبت کند.

استارتاپ لومینیت قصد دارد پس از تأیید فناوری توسط سازمان غذا و دارو، سال آینده آزمایش‌های بالینی خود را در آمریکا و اروپا آغاز کند تا این محصول را تجاری‌سازی کند.