به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، محمدرضا ظفرقندی، روز سه شنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در اجلاس بیمه سلامت در مرکز همایشهای صداو سیما، گفت: بخش بزرگی از خدمات سلامت، بر دوش بیمه سلامت است.
وی افزود: به نظر میرسد در ارائه خدمات، بحث تأمین منابع مهم است که باید سهم سلامت از GDP حدود ۴ درصد است، در حالی که در سالهایی به ۸ درصد هم رسیده است.
ظفرقندی ادامه داد: نکته بعد، چگونه استفاده کردن از منابع است که هدررفت نداشته باشیم. مثلاً، بیمه در همه جای دنیا، وظیفه آموزش و پیشگیری را بر عهده دارد. مطالعه شده است که اگر آموزش پیشگیری از سرطانها داده نشود، هزینهها تا ۱۰ برابر افزایش مییابد.
وزیر بهداشت گفت: سال گذشته ۲۰ هزار مرگ و میر تصادفات جادهای داشتیم که هزینههای آن قابل محاسبه نیست. در حالی که میتوان با آموزش و پیشگیری، تلفات و هزینهها را به شدت کاهش داد.
وی افزود: ما چارهای نداریم جز اینکه ساختارمند، رو به مردم فقیر و آسیب پذیر حرکت کنیم. باید نظام شبکه ای را گسترش و عمیقتر کنیم و بعد از طریق پزشکی خانواده و نظام ارجاع، در مسیر سلامت گام برداریم.
وزیر بهداشت در عین حال تأکید کرد: البته نظام ارجاع بدون پرونده الکترونیک سلامت، قابل اجرا نیست. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که دو ام آر آی در یک هفته انجام دهد.
وی افزود: بیمه رایگان یک افتخار برای نظام است اما باید به آموزش و پیشگیری بها دهیم تا هزینههای سلامت کاهش یابد.