وی با بیان این که در حال حاضر بیشتر پروتکلهایی که در دنیا در حوزه بیماریهای غیرواگیر وجود دارد مربوط به مراقبت و درمان بزرگسالان است، افزود: این در حالی است که با توجه به تغییر سبک زندگی در تمام دنیا و شیوع مواردی نظیر چاقی، بیتحرکی، پایین آمدن سن دیابت، بازیهای کامپیوتری، اختلالات خواب، آپارتماننشینی و آلودگی هوا، سلامت کودکان بیشتر در معرض تهدید قرار گرفته و باید برنامههای مراقبت و پیشگیری را از سنین پایین و مدارس شروع کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه این پیشنهاد مورد توجه اعضای بریکس بهویژه کشورهای روسیه، هند، چین و نماینده سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت و مقرر شد در اجلاس بعدی بریکس در برزیل، ایران پروپوزال و طرح پیشنهادی خود در این زمینه ارائه کند تا به عنوان موضوع اصلی اجلاس، مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد.
رئیسی با اشاره به این که ایران تفاهمنامهای با روسیه در خصوص تبادلات علمی، در حوزه های پیشگیری، درمان و دارو دارد، گفت: در دیداری که با وزیر و معاون وزارت بهداشت روسیه داشتیم از اجرایی شدن تفاهمنامههای فیمابین استقبال شد. یکی از مسائل مهم کشور روسیه شیوع بیماری سل است که ایران در این زمینه تجارب خوبی دارد و میتواند به آنها در زمینه تبادلات علمی و تجربی کمک کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در بازدید از یکی از مراکز حوزه سلامت وزارت بهداشت روسیه شاهد بهکارگیری موفق هوش مصنوعی بودیم که با توجه به وجود زیرساختهای خوب در کشور، میتواند الگوبرداری شود.
رئیسی با تاکید بر همکاری کشورهای بریکس ضد تحریمها اظهار کرد: با حضور کشورهای بزرگی نظیر چین، هند و روسیه، بریکس 40 درصد جمعیت دنیا را شامل میشود. همکاری این کشورها میتواند یک محافظت در برابر تحریمهای کشورهای دیگر ایجاد کند.
وی بیان کرد: اعضای بریکس در پاندمی کرونا به ویژه در حوزه واکسن همکاریهای زیادی با هم داشتهاند. با توجه به توانمندی ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و نیاز روسیه به این موارد، شرکتهای ایرانی میتوانند در روسیه سرمایه گذاری کنند.
براساس گزارش وزارت بهداشت، چهاردهمین نشست وزرای بهداشت بریکس طی روزهای پنجشنبه و جمعه 16 و 20 مهر ماه در مسکو برگزار شد.