تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : جامعه
لینک : econews.ir/5x3743779
شناسه : 3743779
تاریخ :
حفظ و احیاء مراتع در گرو مشارکت همه مردم اقتصاد ایران: سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به تاکید برنامه هفتم بر موضوع حفاظت از آب و خاک، تصریح کرد: مکلفیم با مشارکت مردم، ضمن کاستن از کانون‌های بحران دست‌کم تا ۲۰ درصد مراتع را احیاء کنیم.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، حسن وحید، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور حراست از مراتع و جنگل‌ها را وظیفه ملی همه مردم و نهاد‌های دولتی عنوان کرد و با بیان اینکه از ۸۴ میلیون هکتار مرتع کشور، بیش از ۵۰ میلیون هکتار مراتع ضعیف و درجه سه محسوب می‌شود، اظهار داشت: این عرصه وسیع از مراتع کشور که فرسوده شده و ممکن است تبدیل به کانون‌های بحرانی شود، باید با تدابیر مختلف احیاء شود.

وی افزود: این موضوع در برنامه هفتم توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته و بر همین اساس برای احیاء دست‌کم ۲۰ درصد از مراتع برنامه ریزی شده و مراتب با تاکید بر لزوم مشارکت مردم و اجرای طرح‌های چند منظوره، به استان‌ها ابلاغ شده است. 

وحید با اشاره به گسترش عرصه بیابان‌ها در کشور، گفت: در برنامه هفتم علاوه بر احیاء جنگل ها، موضوع مهم کاهش کانون‌های بحران نیز مورد تاکید قرار گرفته و با توجه به شناسایی ۱۴ میلیون هکتار عرصه منشاء ریزگرد، مکلف به کاهش ۲۰ درصدی این عرصه‌ها هستیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری همچنین اضافه کرد: در موضوع حفاظت از مراتع و جنگل‌ها نیز باید ۲۰ درصد ضریب حفاظت را افزایش دهیم.

وی افزود: افزایش ضریب حفاظت شاخص‌هایی دارد که فناوری، مشارکت مردم، نیروی انسانی و ... از جمله آنها هستند و ضرورت دارد که در این زمینه ها، به ویژه در زمینه نیروی انسانی گام‌های رو به جلو برداریم.

وحید با بیان اینکه طبق استاندارد‌های جهانی هر محیط بان می‌تواند بر ۵ تا ۱۰ هزار هکتار عرصه جنگلی یا مرتعی نظارت کند، تصریح کرد: در حال حاضر هر جنگلبان ما باید ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار را با گشت زنی نظارت کند که بسیار مشکل است و عامل بروز بسیاری از حوادث مانند قطع درختان یا آتش سوزی همین نکته است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، باید ضریب حفاظت را ۲۰ درصد افزایش دهیم.

وحید با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار سال، یعنی جهش تولید با مشارکت مردم به همکاری و انسجام ملی نیاز داریم، افزود: لازم است که نگاهمان نسبت به مدیریت عرصه‌های پهناور، چه در زمینه کشاورزی و چه منابع طبیعی باید جدی و معطوف به آبخیزداری باشد و از آنجایی که یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور، موضوع کمبود آب است، باید به آبخیزداری به عنوان راه موثر مقابله با این معضل، توجه ویژه داشته باشیم.