وی افزود: تعاون به دنبال توسعه اقتصاد توسط مردم است. تکنولوژی تعاون یک نوآوری اجتماعی و یک راهحل و پاسخ اساسی و بنیادین به نیازهای اجتماعی و اقتصادی کشور است و توسعه آن امری انکارناپذیری است. برای مردمی کردن اقتصاد به چهار وجه اساسی باید توجه کنیم. این چهار اصل مالکیت، مدیری، عاملیت و نظارت است که تمام این وجوه در بخش تعاون وجود دارد.
معاون تعاون وزیر کار خاطرنشان کرد: از مزایای بخش تعاون میتوان به تجمیع داراییها و اعتبار مردم و هدایت آن به سمت تولید اشاره کرد که داراییهای خرد را به کلان تبدیل میکند. عدالت در توزیع منابع به صورت عادلانه، جلوگیری از انباشت قدرت، کاهش هزینههای تولید، کاهش ریسک در فعالیتهای اقتصادی، کاهش هزینههای تصدیگری دولت بخشی از آن است.
ویس کرمی درباره عملکرد دولت در حوزه تعاون، گفت: اکنون 104 هزار تعاونی فعال در کشور داریم که 2 میلیون و 700 هزار عضو مردمی دارند که 21 درصد کل اعضای تعاونیهای کشور را زنان تشکیل دادند و این نشان میدهد که تعاونی میتواند بستری برای فعالیت اقتصادی بانوان باشد.
وی تاکید کرد: این تعاونیها بیش از 2 میلیون فرصت شغلی را ساماندهی کرده و مجموع سرمایهگذاری آنها تا امروز بیش از 339 هزار میلیارد تومان است. 54 درصد تعاونیها تولیدی هستند.
وی افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم تا امروز تعداد بیش از 6600 تعاونی تشکیل شده که رشد 6.4 درصدی نسبت به دولت قبل را نشان میدهد و 173 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که رشد 7.8 درصدی نسبت به دولت قبل داشتیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در این دولت 206 هزار عضو به تعاونیها اضافه شده که از نظر افزایش تعداد اعضا با رشد 8.6 درصدی نسبت به دولت قبل مواجه بودیم. یکی از موارد مهم در این دولت ایجاد 1400 شرکت تعاونی در حوزه روستاها است که به ایجاد اشتغال برای 1630 منجر شده است. در طول دولت سیزدهم 1230 تعاونی در حوزه بانوان تشکیل شد که برای 19 هزار و 50 نفر اشتغال ایجاد کرد. تعداد تعاونیهای بانوان با یک رشد قابل توجه 22 درصدی مواجه بوده است.
ویس کرمی خاطرنشان کرد: در طول عمر فعالیت دولت سیزدهم 1124 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی با نرخ قرضالحسنه به 960 تعاونی روستایی پرداخت شد.