تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x3643851
شناسه : 3643851
تاریخ :
رئیس سازمان برنامه و بودجه: کشور از دوره رکود دهه 90 خارج شده است اقتصاد ایران: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: کشور از دوره رکود و کم‌رشدی دهه 90 خارج شده است و امروز شاهد این هستیم که تشکیل سرمایه خالص و نرخ سرمایه‌گذاری خالص در کشور مثبت شده است در حالی که سال‌ها این نرخ منفی بود.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، داوود منظور صبح امروز ۱۲ بهمن‌ماه در نشست مشترک شوراهای اداری، برنامه‌ریزی و گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: مردم ایستادند و به انقلاب اسلامی وفادار ماندند.

وی بیان کرد: قدردان رشادت‌ها و حماسه‌آفرینی‌های شهدا و دلیرمردانی هستیم که با اهدای خون‌شان از انقلاب اسلامی صیانت کردند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: استان کرمان به لحاظ نقش‌آفرینی در انقلاب اسلامی و در دوره سازندگی و تولید و همچنین فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی کشور جایگاه ویژه‌ای دارد.

منظور با اشاره به ظرفیت‌های استان کرمان در بخش‌های مختلف ابراز داشت: ظرفیت‌های استان در حوزه معدن در کشور بی‌نظیر است و بیش از ۵۰ درصد ارزش افزوده معادن کشور در استان کرمان است.

وی ادامه داد: استان کرمان نشان داد می‌توان زنجیره تولید را به‌صورت بومی توسعه داد و از خام‌فروشی اجتناب کرد و امروز شاهد این هستیم که زنجیره‌های معدنی در استان کرمان و البته در دیگر مناطق کشور به‌خوبی در حال تکمیل و شکل‌گیری است.

منظور ابراز داشت: اگر به‌دنبال اقتصاد بدون نفت هستیم قطعا مسیری که استان کرمان به‌خوبی پشت‌سر گذاشته است الگویی برای تمام استان‌هاست.

وی عنوان کرد: بخش خصوصی در استان کرمان هم نمونه است و ۸۵ درصد فعالیت‌های اقتصادی در استان توسط بخش غیردولتی انجام می‌گیرد و این هم آن چیزی است که سال‌ها امید و آرزوی کشور بوده که از اقتصاد دولتی به اقتصاد مرد‌م‌پایه حرکت کنیم و این یعنی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی.

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: به کارآفرینان استان کرمان به‌عنوان یک الگو نگاه می‌کنیم و ما به‌عنوان دولت باید زمینه فعالیت فعالان بخش خصوصی را تسهیل کنیم.

منظور گفت: امیدوار هستیم طرح‌های توسعه‌ای در بخش معدن و صنعت استان کرمان بتواند هرچه زودتر به نتیجه برسد و سهم استان در تولید ناخالص داخلی رشد کند.

وی اظهار داشت: طی دو سال گذشته سهم استان کرمان در تولید ملی از ۳.۱ درصد به ۴ درصد افزایش پیدا کرده و کرمان در تولید محصولات کشاورزی جزو سرآمدهای کشور است و باید روش‌های جدید در تولید کشاورزی و افزایش بهره‌وری آب را به‌گونه‌ای اجرا کنیم که بتوانیم سهم استان در تامین نیازهای کشاورزی را ارتقا دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: مسأله آب را باید جدی بگیریم و تلاش دولت این است بتوانیم طرح‌های مهار آب‌های سطحی و انتقال آب از دریای عمان را با جدیت دنبال کنیم و به سرانجام برسانیم.

منظور ادامه داد: کار بزرگی توسط صنایع در حوزه انتقال آب انجام گرفته است و امیدواریم آب تا سال آینده به استان کرمان برسد و بخش مهم تامین مالی این پروژه را صنعت و معدن استان انجام می‌دهد و اما باید با اختصاص صنایع جدید به طرح‌های آبرسانی، منابع مالی را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: همزمان چند طرح آبرسانی از دریا به مناطق مختلف کشور درحال انجام است و آبرسانی به کرمان یکی از موفق‌ترین پروژه‌هاست.

منظور از ترانزیت کالا به‌عنوان رویکرد و راهبرد اصلی توسعه در کشور نام برد و ادامه داد: خط آهن کاسپین به رشت برقرار شده است، خط آهن آستارا به رشت هم ان‌شاء‌الله به نتیجه می‌رسد و خط آهن چابهار به خاش و یونوسی در شرق کشور جزو ابتکارات مهم دولت است که به جد دنبال می‌شود.

وی بیان داشت: راه‌های مواصلاتی زیادی از استان کرمان عبور می‌کند و باید این مسیرهای مواصلاتی را بهسازی و تکمیل کنیم و ظرفیت ترانزیتی برای کشور و هدف‌گذاری در برنامه هفتم انجام دادیم تا ظرفیت ترانزیتی کشور را سه برابر کند که نیازمند سرمایه‌گذاری و تکمیل ظرفیت‌های ما در حوزه راه و ریل است.

معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: در یک دوره از طرح‌های مهار آب در کشور را با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام دادیم و ۱۱ میلیارد دلار اختصاص پیدا کرد و برای تکمیل طرح‌های مهار آب‌ها و طرح‌های مهم و بزرگی با این اعتبارات به نتیجه رسید و امروز زمان راه و ریل است و باید ظرفیت‌ها را به کار گیریم تا این ظرفیت‌های مواصلاتی را تکمیل کنیم.

منظور ادامه داد: بهداشت و درمان استان کرمان یکی دیگر از اولویت‌هاست و استان به لحاظ ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی جزو اولویت‌های کشور به‌شمار می‌رود و با تقویت منابع از بودجه عمومی به تکمیل طرح‌های بهداشت و درمان و بیمارستان‌های کرمان کمک می‌کنیم.

وی بیان داشت: مصوبات سفر رئیس‌جمهوری به استان با جدیت توسط استاندار کرمان پیگیری می‌شود و در سال آینده ۳۰ طرح و پروژه به بهرداری می‌رسد و یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دستور تخصیص برای طرح‌های تملک استان کرمان داریم که جذب می‌شود و سال آینده ۴ هزار میلیارد تومان منابع برای مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان و طرح‌های تملک در استان پیش‌بینی کرده‌ایم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: کشور از دوره رکود و کم‌رشدی دهه ۹۰ خارج شده است و امروز شاهد این هستیم که تشکیل سرمایه خالص و نرخ سرمایه‌گذاری خالص در کشور مثبت شده است، در حالی که سال‌ها این نرخ منفی بود و سرمایه‌های کشور در حال از بین رفتن و استهلاک بود و امروز خالص سرمایه‌گذاری مثبت شده است که شاهد رشد در کشور هستیم و به رشد ۷ درصد در ۶ ماهه نخست امسال رسیده‌ایم.

منظور ابراز داشت: امسال سال رشد کشور و کنترل تورم است و نرخ رشد نقدینگی به ۲۵ درصد کاهش یافته است که اقدام موثری است و نتیجه آن در تورم به تدریج ظاهر می‌شود.

وی ادامه داد: خودمان را به طرف تورم بلندمدت و تورم ۲۰ تا ۲۵ درصد نزدیک می‌کنیم، اما امسال فاصله زیادی تا این هدف‌گذاری داریم و تلاش می‌شود در سال آینده به این آستانه بلندمدت نزدیک شویم.

منظور بیان کرد: رشد پایه پولی مقاومت زیادی نشان می‌داد که در ماه گذشته کاهش پیدا کرد و به ۳۲ درصد رسیده است و رشد، در کدهای پولی یعنی نقدینگی و پایه پولی نشان داده می‌شود که به طرف تورم مدیریت شده و کاهش تورم پایدار حرکت می‌کنیم.

وی ابراز داشت: تغییر نرخ ارز اتفاق بزرگ و لازمی بود که تبعات آن نیازمند تدبیر بود و تلاش تیم اقتصادی دولت این بوده تا اثرات را مدیریت و به تدریج آنها را هضم بکنیم و باید ضمن اجتناب از تکانه‌های جدید همچنین شاهد این باشیم در بازارهای پولی و به‌ویژه بازار ارز به ثبات بیشتری برسیم.