به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل مدیریت دولتی ایران: بروجرد به زعم نگارنده که سالها کار تخصصی در حوزه امور برنامه و بودجه کشور کرده و بخوبی اوضاع و احوال شهر بروجرد را با مطالعه و دقت لازم و کافی و موشکافانه بررسی و مطالعه میدانی نموده ام معتقدم که بروجرد از چهار " بی" بشدت رنج میبرد : بی کاری ؛ بی آبی ؛ بی توجهی ؛ بی کفایتی.
الف) بیکاری : آمارهای جمعیتی استان لرستان نشان میدهد که نرخ بیکاری در لرستان بسیار دردآور است که این امر ناشی از فقدان سرمایه گذاری لازم و کافی در طول پنجاه سال گذشته در این استان میباشد.
یعنی حتی بر اساس سند آمایش سرزمین نیز لرستان نتوانسته یا نخواسته شده که به حق و حقوق خود آنهم به نسبت استعدادهایی که دارد برسد.
نتیجه این شده که خیل عظیمی از جوانان و افراد مولد از جمعیت لرستان و شهرهای آن فاقد شغل مناسب هستند که اگر بخواهیم نگاهی آسیب شناسانه به این عامل داشته باشیم متوجه خواهیم شد که جرمها؛ بزهکاریها؛ کج رویاها و مشکلاتی نظیر اعتیاد؛ سرقت؛ خودکشی؛ طلاق و... نوعا ریشه در بیکاری دارند.
تجویز راهبردی : 1 - نسخه شفابخش بروجرد برای رفع بیکاری همانا جلب و جذب سرمایه گذاری ها و ایجاد و گسترش مراکز تولیدی و صنعتی و نتیجتا صادرات و ارز آوری است که خود نیازمند بسیج همه منابع و امکانات مدیریتی به این سمت و سو میباشد.
2 - کار هوشمندانه روی مقوله توریسم و گردشگری. بروجرد به طرز شگفت انگیزی استعداد دارد تا به عنوان یک قطب بزرگ گردشگری در خاورمیانه تبدیل شود. چرا که شرایط استراتژیک جغرافیایی و آب و هوایی؛ فرهنگ و تمدن والای مردمان آن ؛ گذشته پر افتخار تاریخی و درخشندگی بیشتر خورشید علم و فرهنگ و هنر در آنجا میتواند نوید بخش آینده ای بس روشن برای بروجرد باشد.
ب) بی آبی : متاسفانه بدلیل فقدان یک راهبرد عالمانه و مبتنی بر آینده پژوهی و سوء مدیریت در حوزه مدیریت منابع آب؛ آبخوان داری و آبخیز داری ؛ سد سازی و... سفره های خدادادی آبی زیرزمینی خصوصا در روستاها در طول این سالها دچار آسیبهای فراوان و خشک شدگی و نابودی شده اند. عدم مدیریت صحیح و درست در امر توزیع عادلانه آب برای همگان به تناسب نیازها و کارکردها ؛ معماری و شهرسازی بی ضابطه؛ جزیره ای عمل کردن سازمانها و فقدان نگاه سیستماتیک به مسائل و مشکلات؛ لرستان و بروجرد را با بحران بی آبی روبرو کرده است.
تجویز راهبردی : به نظر میرسد بروجرد نیازمند یک نقشه راه جامع برای امور آب و فاضلاب است چرا که با طرح و برنامه و تصمیمات مقطعی نمیتوان بطور اساسی مشکل بی آبی را حل و فصل کرد بلکه ما در سطح استان لرستان به شدت باید پایبند به تأمین و توزیع عادلانه آب باشیم. ما هنوز دارای یک اولویت بندی دقیق و درست و برنامه ریزی شده از نحوه کاشت؛ داشت؛ برداشت و... محصولات کشاورزی نیستیم و با وجود پیشرفتهای شگفت انگیز جهان در امر کشاورزی و آبیاری زمینهای زراعی متاسفانه به روشهای کاملا سنتی و پرهزینه و کم بازده از منابع آبی استفاده میکنیم. حتما بایستی با استفاده از هوش مصنوعی و آبیاری هوشمند؛ ایجاد تاسیسات و کانالهای آب و فاضلاب و سایر اقدامات فنی و حرفه ای پیشگیرانه در راستای تأمین و توزیع عادلانه آب گام برداریم.