مستندسازان ایران از استانهای مختلف کشور، جدیدترین ساختههای خود را روانه جشنواره کرده تا روی پرده نقرهای سینما به نمایش درآید.
از جمله نکات اصلی جشنواره امسال میتوان به حضور همزمان فیلمسازان جوان و پیشکسوت اشاره کرد. بسیاری از مستندسازان حاضر در جشنواره امسال، افرادی اند که نخستین تجربه خود در سینما حقیقت را پشت سر میگذارند و از سویی دیگر فیلمسازان شناخته شده نیز فیلمهای خود را روانه جشنواره امسال کردهاند.
محمد حمیدی مقدم به همین نکته اشاره و تاکید کرد که جشنواره متفاوتی را از نظر کیفیت آثار شاهد خواهیم بود.
دبیر جشنواره سینما حقیقت به این موضوع نیز اشاره کرد که فیلمهای حاضر در جشنواره امسال، از نظر سوژه و محتوا نیز از رنگارنگی خوبی برخوردار هستند و از این نظر شاهد جشنواره متنوعی هستیم.
از یکسو مستندهای سیاسی به چشم میخورند و از سویی دیگر، مستندهای محیط زیستی و حیات وحش از سهم بالایی برخوردارند. مستندهای اجتماعی نیز به رسم همه ساله بیشترین سهم را در بین آثار بخش مسابقه دارند.
یکی از مستندهای جشنواره امسال که در نخستین اکران خود سر و صدای زیادی به پا کرد، فیلم مستند «قوی دل» به تهیهکنندگی سعید الهی است. مستندی که سوژه اصلی آن درباره خونهای آلوده و ورود این خونها از فرانسه به کشورمان است. پروندهای جنجالی که هنوز هم ابعاد زیادی از آن ناگفته مانده است.
سعید الهی درباره ساخت این فیلم تاکید کرد که یکی از اهداف اصلی او مطالبه گری بوده و با ساخت این فیلم قصد نوعی نقد داشته است.
یکی دیگر از اتفاقات مهم جشنواره امسال، اضافه شدن جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران است. اتفاقی که پیشتر به نقاط مثبت آن پرداختهایم و حتما میتواند تاثیرات زیادی روی ساخت مستندهای بعدی فیلمسازان داشته باشد.
محمدشکیبانیا عضو انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند ایران درباره مکانیزم رای گیری و صیانت از آرا صحبت کرد و توضیحات مهمی داد. به گفته وی، آرای مردمی از سه طریق قابل دریافت است و همه تدابیر لازم برای صیانت از آرا اندیشیده شده است.
در زیر میتوانید گزارش ویدئویی تسنیم از برگزاری جشنواره سینما حقیقت را ببینید