در ابتدای نشست، خبرنگاران حوزه کتاب با اشاره به مشکلات و دغدغههای خود به مسائلی چون تعامل ضعیف برخی مدیران با اصحاب رسانه، حل نشدن مسئله کتابسازی و ناشران پختهخوار، مشکلات ممیزی و ... اشاره کردند.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست در سخنانی با بیان این مطلب که باب گفتوگو با اهالی رسانه باز است، گفت: ما آماده تعامل با رسانهها هستیم.
وی موضوع کتاب را از اولویتهای دولت سیزدهم و وزارت فرهنگ دانست و گفت: بطور کلی موضوع کتاب از حوزههای اصلی و همواره مورد توجه است.
اسماعیلی که این روزها بر جشن خودکفایی کاغذ تاکید دارد، در این نشست هم گفت: هفته آینده در مازندران فاز دوم کارخانه کاغذ را افتتاح خواهیم کرد و از اهالی رسانه دعوت میکنیم که در این برنامه حاضر باشند، ما شعار دادن را ممنوع کردیم و صحبت پیرامون کارنامه صورت میگیرد. کاغذ مثال همین مورد است و تولید کاغذ تحریر را اعلام کردیم و پیگیری انجام شد.
یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ نیز در سخنانی گفت: همواره تلاشمان بر تعامل با اهالی رسانه است، برنامههای خوبی در هفته کتاب برگزار شده و از رسانههای مختلف در پوشش این اخبار قدردانی میکنم. بنای ما حذف خبرنگاران از برنامهها نیست و در مواردی که مطرح شد محدودیتها باعث دعوت نشدن خبرنگاران بوده و همواره تلاشمان بر تعامل با اهالی رسانه است.
وی ادامه داد: ما در معاونت فرهنگی جبههای در برابر نقدها نداریم و مطالب اهالی رسانه را رصد کرده و در برابر موضوعات مختلف توضیحات لازم را ارائه میکنیم؛ بنای مقابله به هیچ وجه وجود ندارد.
ایمان شمسایی مدیر مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ هم در سخنانی با بیان اینکه حمایت از نیروی انسانی مورد توجه وزارت فرهنگ است، افزود: حمایتها در وزارت فرهنگ به سمت رسانههایی سوق داده شد که نیروی انسانی را مورد توجه قرار میدهند.