وی افزود: اما در حوزه ادبیات نحیف بوده و هستیم، شعر ما قدری جلوتر از قصه و داستان و رمان ما است اما آن هم ضعیف و نحیف است. در طول این سالها تلاشهایی شده و این اواخر نیز با جایزه فلسطین تلاشمان را بیشتر کردهایم تا با کمک اتحادیههای ادبی و کشورهای هم عهد با فلسطین گامهای رو به جلویی برداشته شود در داخل کشور هم انگیزههای نوشتن درباره فلسطین بیشتر شده است.
نیلی درباره جایزه فلسطین گفت: این اولین جایزه بین المللی است که اتحادیه ادبی جهان به خصوص کشورهای اسلامی با هم پایه گذاری کردهاند ما نشستهای ادبی را در سال ۹۷ با انجمنهای ادبی و اتحادیه کتاب جهان عرب از سوریه، مصر، عراق، تونس تا الجزایر، لبنان، ترکیه، اندونزی و پاکستان داشتیم تا جریان سازی کنیم. آن سال جایزه تصویب و اساسنامه آن نوشته و فراخوانش منتشر شد.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درباره فعالیت ناشران در این حوزه گفت: ما از سبک زندگی مردم فلسطین خیلی آگاه نیستیم، نخبگان و مردم ما در خصوص حقانیت فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیستی مطلع هستند اما چیزی درباره آداب و رسوم و نحوه زندگی این مردم که آگاهی ندارند. در حالی که به چنین جزئیاتی برای نوشتن قصه و رمان نیاز است. ما وقتی نمیدانیم اسم خیابانها در آنجا چیست، افراد بیشتر چه اسامی روی بچههایشان میگذارند و… اثری خلق نمیشود.
وی در پایان گفت: بنابراین نویسندگان و ناشران ما حق دارند قدری در این زمینه عقب باشند اما قابلیت جبران وجود دارد و در سالهای اخیر اتصالاتی بین کسانی که به سبک زندگی در فلسطین واقف هستند و کسانی که انگیزه نگارش در این حوزه به صورت ادبی و روایی را دارند ایجاد شده است.