تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استانها
لینک : econews.ir/5x3312274
شناسه : 3312274
تاریخ :
گام بلند دولت در آزادسازی سواحل؛ ۴۲۴ کیلومتر از ساحل استان مازندران آزاد شد اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران گفت: در راستای دستور رئیس جمهوری مبنی بر آزادسازی سواحل استان‌های شمالی با همکاری استانداری مازندران از ۴۷۳ کیلومتر ساحل در استان در دولت سیزدهم ۴۲۴ کیلومتر در ۴۱ نقطه آزادسازی انجام شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  علی دیوسالار در جمع اعضای کمیته اطلاع رسانی هفته دولت به تشریح عملکرد دولت در خصوص آزادسازی سواحل پرداخت و اظهار کرد: در راستای دستور رئیس جمهوری مبنی بر آزادسازی سواحل استان‌های شمالی با همکاری استانداری مازندران از ۴۷۳ کیلومتر ساحل کل استان اقدام به آزاد سازی ۴۲۴ کیلومتر در ۴۱ نقطه کرده است.

وی اظهار کرد: از ۴۲۴ کیلومتر ساحلی که با اراده دولت سیزدهم در مازندران آزاد شد ۴ صدم درصد از نوار ساحلی به طول ۱.۸ کیلومتر است در اختیار دستگاه‌های دولتی، ۵.۵ درصد به طول ۲۶ کیلومتر از نوار ساحلی در اختیار بخش خصوصی و ۴.۳ درصد که شامل ۲۰.۴۰ کیلومتر است در اختیار دستگاه‌های دولتی مانند وزارت دفاع و بنادر است.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران با اشاره به اینکه بستر مناسبی فراهم شد تا برای مدیریت سواحل برنامه ریزی بلند مدت انجام شود، افزود: در اجرای این طرح عبور و مرور مردم به ساحل هموار و بستر مناسبی برای ایجاد طرح‌های ساحلی مانند سالمسازی دریا و فعالیت‌های گردشگری و صنعتی انجام شود.

این مسؤول به اقدامات انجام شده در اجرای طرح آزاد سازی سواحل مازندران پرداخت و گفت: تشکیل قرارگاه مرکزی آزاد سازی سواحل به ریاست استاندار، رئیس دادگستری و ۱۵ فرمانداری شهرستان‌های ساحلی، تشکیل ۱۵ ستاد عملیاتی شهرستانی، عملیات ضربتی و فوریتی آزاد سازی ساحل، پیگیری لحظه‌ای و سریع آزاد سازی و ارائه گزارش در زمان‌های متعدد برای مبادی ورودی انجام شد.

دیوسالار با اشاره به اینکه در اجرای آزاد سازی سواحل چهار درصد از اراضی ساحلی در شرایط خاص قرار دارد و نیازمند مشارکت مردمی است، یادآور شد: ۵.۵ درصد سواحل مازندران در اختیار بخش خصوصی است که باید با تعیین و تکلیف قوه قضائیه این میزان ساحل آزاد شود.

وی با بیان اینکه در۴۱ نقطه‌ای که آزادسازی سواحل انجام شد در چند فاز عملیات اجرایی صورت می‌گیرد تا دسترسی مردم به ساحل آسان‌تر شود، گفت: در فاز نخست ایجاد پیاده‌روهای ساحلی است که در حال حاضر نقشه ۱۱۲ کیلومتر آن آماده شد؛ از این میزان ۱۵ کیلومتر در شهرهای مختلف اجرا شد.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری مازندران از انعقاد تفاهمنامه با بنیاد تعاون بسیج برای اجرای طرح ساحلی خبر داد و افزود: ۱۵ نقطه برای اجرای طرح شناسایی شد تا مبلمان، سرویس‌های بهداشتی، محل تفرجگاهی و سایر خدمات گردشگری تعبیه شود.

*آزادسازی ۹۰ درصد سواحل مازندران

حسین علیپور رئیس واحدمعماری و شهرسازی استانداری مازندران با اشاره به اینکه از ۱۵ سال پیش مسئولیت پیگیری مسائل مربوط به سواحل را دارم، اظهار کرد: بیش از ۵۵ درصد سواحل شمال کشور با ۴۷۳ کیلومتر با احتساب شبه جزیره میانکاله در استان مازندران است.

وی افزود: وقتی آزاد سازی سواحل به صورت جدی در دولت‌ها مطرح شد با  تصویب برنامه چهارم به ویژه سواحل بخش دولتی در اولویت قرار گرفت.

علیپور با بیان اینکه در سال ۱۳۸۶ سفر ریاست جمهوری به مازندران انجام شد آزاد سازی سواحل فرح آباد به صورت جدی در دستور کار قرر گرفت و مردم دسترسی آسان به ساحل را داشتند، تصریح کرد: در سال ۱۳۸۸ مصوبه‌ای با عنوان دستورالعمل آزادسازی سواحل ابلاغ شد و ستاد آزاد سازی سواحل در استان شکل گرفت که این ستاد فرا قوه‌ای قوه قضائیه نیز در این سیستم عضو شد تا ضمانت اجرایی بیشتری داشته باشد.

رئیس واحد معماری وشهرسازی استانداری مازندران فعالیت دولت‌های پیشین را در اجرای آزاد سازی سواحل کم‌رنگ دانست و ادامه داد: بنا به دستور رئیس جمهور دولت سیزدهم مبنی بر آزادسازی ۶۰ متری سواحل این مهم در یک سال گذشته اجرا شد.

این مسئول فرق اراده این دولت در آزاد سازی سواحل نسبت به دولت‌های پیشین را در آزاد سازی اراضی دانست که در اختیار دستگاه‌های نظامی بود که بیش از ۱۰ سال زمان برد.

علیپور با اشاره به اینکه با دستور سردار باقری اراضی ساحلی که در اختیار دستگاه‌های نظامی بود آزاد شد، خاطر نشان کرد: سواحلی که در محدوده دستگاه‌های نظامی و مرتبط با امنیت استان است آزاد نشد.

به گفته علیپور ۹۰ درصد اراضی ساحلی مازندران آزاد شد۴ دهم درصد سواحل به طول ۱.۸ کیلومتر را شامل می‌شود به صورت غیر مجاز در اختیاردستگاه‌های اجرایی است که به زودی آزاد می‌شود.

رئیس واحد معماری و شهرسازی مازندران تصریح کرد: ۴.۳ درصد از اراضی ساحلی به اجبار قابلیت آزاد سازی ندارند که شامل بنادر، دستگاه‌های نظامی و دانشگاه‌ نیروی دریایی است.

این مسؤول با اشاره به اینکه در مازندران دسترسی افقی به دریا فراهم است و دریا به شدت در حال عقب رفتن است، اظهار کرد: پیش بینی شده است تا ۳۰ سال آینده بخش زیادی از دریا خشک می‌شود که این خشکی را در شرق استان مازندران شاهد هستیم.

علیپور ساماندهی سواحل را طرح مهم در اجرای فرایند آزادسازی سواحل در مازندران دانست و گفت: برای جلوگیری از تهدیدات طرح‌های عمومی گردشگری در سواحل اجرا می‌شود.

وی احیای جنگل در حاشیه سواحل را یکی دیگر از اقدامات در طرح ساماندهی سواحل مازندران عنوان کرد و افزود: ایجاد خیابان ۲۰ متری در سواحل و اجرای طرح‌های توریستی استفاده از دریا را برای تمام فصول سال آسان می‌کند.

رئیس واحد معماری و شهرسازی استانداری مازندران با اعلام اینکه در قبل از کرونا ۹۴ طرح دریا در استان داشتیم و امسال در ۳۰ نقطه از سواحل طرح دریا اجرا شد، گفت:۱۱۴ نقطه شناسایی شد تا در برنامه کوتاه مدت در سال آینده به عنوان طرح دریا مورد استفاده مردم قرار گیرد.

این مسئول ایجاد کانون‌هایی که در تمام فصول سال قابلیت استفاده از دریا را برای مردم آسان کند مانند ایجاد اقامتگاه‌های مسافری و غیره را از طرح‌های میان مدت عنوان کرد و یادآور شد: برای طرح بلند مدت یکسری اقدامات کلان بین‌المللی است که با همکاری سرمایه‌گذار در سواحل مازندران اجرا می‌شود.