تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x3289092
شناسه : 3289092
تاریخ :
معامله در بازار صعودی بهتر است یا نزولی؟ اقتصاد ایران: ممکن است شما هم نگران رکود اقتصادی باشید و از اینکه بازارهای مالی شرایط چندان مناسبی ندارند، احساس ناامیدی می‌کنید. در حال حاضر بازارهای مالی تنوع گسترده‌ای پیدا کرده و سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند که در هرکدام از آن‌ها طعم موفقیت را بچشند. بورس، ارزهای دیجیتال و یا فارکس در این دسته قرار دارند که امروزه حال چندان مساعدی ندارند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،هرروز خرس‌های و گاوهای این بازار در کشمکش هستند و پایان روز یکی از آن‌ها تسلط بازار را در دست می‌گیرد. در این میان سرمایه‌های ما هستند که حال خوش یا ناخوش را تجربه می‌کنند. اما ممکن است برای شما هم سوال باشد که تفاوت بازار خرسی و گاوی در چیست و چگونه می‌تواند در این تضاد، تصمیمات درست برای سرمایه‌های خود داشته باشیم و سودهای طلایی نصیب خود کنیم؟

حقیقت این است که دنیای سرمایه‌گذاری پر از پیچیدگی است و با این حال اصطلاحات بازار خرسی و گاوی رواج بیشتری دارد. به همین دلیل در این نوشتار قصد دارم با توجه به این دو عبارت، تاثیر آن‌ها را روی پرتفوی سرمایه‌گذاری بررسی کنم.

شرایط سرمایه‌گذاری در بازار گاوی

بازارهای مالی سهام، اوراق قرضه و کالاها به‌شدت تحت تاثیر اعتماد مصرف‌کننده قرار دارند و زمانی که بازار در مسیر صعودی قرار می‌گیرد، اعتماد سرمایه‌گذاران نیز بیشتر از گذشته می‌شود. این موضوع کمک می‌کند که اقتصاد حال و هوای رونق به خود بگیرید و تا حد زیادی از حجم بیکاری کاهش پیدا کند. در بازار همه سرمایه‌گذاران مشتاق برای خرید هستند و بازار نیز دوباره شرایط را برای خرید فراهم می‌کند.

این مدل از بازار را شرایط بازار بورس در سال 1398 تجربه کرد. زمانی که تمام سرمایه‌گذاران با خیال راحت هر نوع سهمی را بدون دغدغه می‌خریدند و در عین حال سودهای طلایی کسب می‌کردند. همچنین نمونه چنین بازاری بعد از جنگ جهانی دوم در ایالات متحده آمریکا تجربه شد. هرچند این مدل بازار بسیار زیبا، خوشایند و مسرت‌بخش است، اما گاوها برای همیشه در دشت‌های سبز نمی‌دوند!

بازار خرسی و سرمایه‌گذاری در آن

متاسفانه بازارهای مالی افت و خیز زیادی دارد و منطقی این است که بعد از صعودهای طلایی، نزول این بازارها نیز در نظر گرفت. موضوع این است که در بازار خوش‌رنگ گاوی امیدها تا بی‌نهایت پیش می‌روند و سرمایه‌گذاران بدون هیچ ترسی خرید می‌کنند. در عین حال بازار گاوی از قدرت اقتصادی نیرو می‌گیرد و به جلو می‌تازد. اما زمانی که بوی ناامیدی در بازار منتشر شود، رنگ بازار کم‌کم تغییر می‌کند و دوره‌های کاهش رشد اقتصادی و افزایش بیکاری آغاز می‌شود.

سرمایه‌گذاران در چنین بازار به جای اینکه امیدوارانه در فکر خرید باشند، فقط به دنبال فروش سهم‌های خود هستند. گویی که همه در حال فرار از چنگال خرس خشمگین بازار هستند. این مدل از شرایط را می‌توان در رکود بزرگ سال 2000 و رکود بازار مسکن سال 2008 مشاهده کرد.

اما بعد از شناخت روند فعالیت دو نوع بازار گاوی و خرسی، سوال مهم این است که در چه بازار سرمایه‌گذاری را آغاز کنیم؟ خرس یا گاو؟

سرمایه‌گذاری در کدام بازار بهتر است؟ خرسی یا گاوی؟

هر سرمایه‌گذار باتجربه به‌خوبی می‌داند که بازار همیشه در حال نوسان است و نمی‌توان یک حالت ثابت برای آن در نظر گرفت. به همین دلیل در بیشتر مواقع بازار به‌طور کامل گاوی یا خرسی نیست و سود و زیان‌ها آنقدر کوچک و در نوسان هستند که همدیگر را خنثی می‌کنند. بنابراین اگر شما هم بعد از رصد کردن یک سهم با کارت به کارت کردن وجه مورد نیاز، تصمیم به خرید آن می‌گیرند، انتظار سود یا ضرر 100 درصد نداشته باشید و گاهی اوقات تغییرات کوچک این بازارها همدیگر را خنثی می‌کنند و منجر به صاف شدن بازار می‌شوند.

البته گاهی اوقات نیز تغییرات بزرگ‌تری رخ می‌دهد و بازار به یک سمت خاص حرکت می‌کند. به‌طور مثال با پیروز شدن گاوها، بازاری سبز و خوشایندی را در یک دوره پایدار تجربه می‌کنید. اما نکته مهم این است که بین این دو بازار تفاوت بسیار عمیقی وجود دارد و همین موضوع نیز می‌تواند روی شکل سرمایه‌گذاری شما تاثیر بگذارد. اما کارشناسان برای این موضوع پیشنهادات مختلفی دارند.

زمانی که با رصد کردن سهم‌های مختلف در بازار بورس متوجه شدید که یک سهم پتانسیل لازم برای رشد دارد، باید آن را در قیمت‌های پایین بخرید و قبل از اینکه به اوج برسد، آن را بفروشید. همچنین در بازار خرس‌های خشمگین که سهم‌های مختلف قیمت‌های نزولی را تجربه می‌کنند، احتمالا پول شما در ابتدا متضرر خواهد شد. در این شرایط نیز نباید در همان ابتدای نزول ارزش سهام اقدام به خرید کنید. اجازه بدهید که سهم‌های رصد  شده به بیشتری قیمت‌های نزولی خود نزدیک شوند و بعد اقدام به خرید کنید.

در عین حال عاقلانه است که در روزهای قرمز رنگ بازار خرسی، پول خود را از بازار سهام بیرون بیاورید و در سایر بازارهای سرمایه‌گذاری که هوای بهتری برای تنفس دارند، سرمایه‌گذاری کنید.

علاوه بر آن حتما دانش خود را در این زمینه افزایش دهید تا به‌طور مستقل برای پول خود تصمیم بگیرید و با شناخت سهم‌های بهتر بازار، به فکر خرید آن‌ها باشید. برای این کار شما در کنار آموزش مناسب نیاز به داشتن یک مانیتور خوب دارید دائما با کمک آن بازارهای مالی را رصد کنید و با استفاده از نرم‌افزارهای تحلیلی مختلف، حال و هوای هر سهم و شکل کلی بازار را بررسی نمایید. به همین دلیل اگر یک مانیتور خود در دسترس ندارید، برای خرید قسطی لپ تاپ لنوو مناسب اقدام نمایید.

بزرگ‌ترین تله سرمایه‌گذاران چیست؟

حقیقت این است که یکی از بزرگ‌ترین تله‌ها در هنگام ورود به بازارهای سبز و سرخ، تصمیم‌گیری بر اساس احساسات است و در عین حال این اتفاق برای بیشتر ما رخ می‌دهد. به‌طور مثال در بازارهای صعودی ممکن است این تفکر و تعصب را داشته باشید که بازار همچنان در حال رشد و صعود است و به همین دلیل سهم‌های ارزشمند خود را نفروشید. همچنین ممکن است علاوه بر نفروختن سهام، ریسک خرید بیشتر را به جان بخرید.

حقیقت این است که برای موفقیت بلندمدت در بازار سهام باید درک صحیحی از روند بازارها داشته باشید و مهم‌تر از همه اینکه لحظات انتقال بازار خرسی به گاوی را تشخیص دهید. البته این کار فوق‌العاده دشوار است؛ اما بعد از دیدن آموزش مناسب و در بلندمدت می‌توانید کم‌کم به بازارهای مسلط شوید و تصمیمی درست را در لحظه درست بگیرید.

همچنین فراموش نکنید که بهترین استراتژی برای مدیریت تغییرات بازار، تخصیص دارای و سرمایه برای بلندمدت در بازار است و در عین حال از مشاوران باتجربه نیز کمک بگیرید تا به شکل منطقی در این بازار سرمایه‌گذاری کنید.

سهام مختلف در بازار بورس علاوه بر اخبار فاندامنتال به بنیان خود پایبند هستند و به همین دلیل حتی زمانی که خبر ناخوشایندی درباره یک سهم منتشر شود، اما بنیان قوی داشته باشد، تاثیر این اخبار همیشگی نخواهد بود. این در صورتی است که ارزهای دیجیتال بیش از هر چیز بر پیاه اخبار فاندامنتال عمل می‌کنند و به همین دلیل با منتشر شدن یک خبر ناخوشایند درباره آن، سریعا تمام اعتمادها از بین می‌رود و سهم فرو می‌ریزد. پس هوشمندانه، منطقی و بدون احساسات هیجانی پول خود را وارد بازار مناسب کنید تا در زمان درست، سودهای طلایی را برداشت کنید.

نظر شما درباره بازارهای خرسی و گاوی چیست و کدام را برای سرمایه‌گذاری بهتر میدانید؟