ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،حسن مونسان عضو هیات عامل بانک ملی در تشریح سرقت صندوق امانات شعبه دانشگاه بانک ملی، اظهار داشت: ساعت 7 صبح روز دوشنبه،همکاران شعبه هنگام بازگشایی شعبه و ورود به خزانه متوجه سرقت شده و اطلاع دادند.
مجری گفت: اگر تعطیلات چند روز دیگر ادامه داشت، شما سه چهار روز بعد متوجه سرقت می شدید؟
این مقام مسئول در بانک ملی پاسخ داد: این موضوع چند علت داشت که به حرفه ای بودن سارقین مربوط می شود؛ سارقان دارای تخصص های بالا در برق و الکترونیک و ای تی بودند. تمام سیستم های بانک را از کار انداخته بودند. البته سیستم هشدار وصل نبوده است.
وی افزود: اینکه از چه فنونی استفاده کرده اند باید توسط پلیس و نیروهای امنیتی بررسی شود؛ اما بانک تمام لایه های امنیتی (8 لایه امنیتی)را رعایت کرده بود؛ تخلیه اموال صندوقهای امانات و خروج از بانک 14 ساعت طول کشیده بود. این موضوع نشان میدهد که لایه های امنیتی از جمله سیستم هشداردهند، سیستم چشمی، قفل های کتابی و البته قفل های مضاعفی که به کار رفته بود، سیستم تلفن کننده خودکار اعلام خطر، درب گاوصندوق 40 سانتی، سامانه نظارت تصویری و دوربین مدار بسته و سامانه حفاظتی آژیر خطر و سامانه تشخیص چهره!
این شعبه مجهز به سیستم تشخیص چهره هم بوده، این جدیدترین نوعی است که به محض ورود به خزانه علاوه بر اثر انگشت از سیستم تشخیص چهره هم استفاده شود، بانک ملی الحمدالله این سیستم را نصب کرده بود.
مجری: الحمدالله برای زمانی است که سرقتی اتفاق نیفتاد نه اینکه با وجود این سیستم سرقت رخ دهد!
عضو هیات عامل بانک ملی ادامه داد: اینها افراد دارای تخصص های بالا بوده اند.
مجری: بانک مگر نباید در حوزه امنیت چند گام جلوتر از سارقین باشد که از سرقت پیشگیری کند؟ اینکه سارقان 14 ساعت مشغول سرقت بودند و شما دوشنبه متوجه سرقت شدید یا نشان میدهد سیستم دچار اشکال است یا در پشت صحنه شاید تبانی رخ داده باشد.