به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، تغییر عنوان و تصویب اساسنامه از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به بنیاد علم ایران، هفته گذشته از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده است، این اساسنامه چند روز گذشته بر اساس دستور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شد.
دکتر "ایمان افتخاری" رئیس بنیاد علم ایران گفت: تعدادطرحهای حمایتی از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون از 8 هزار طرح عبور کرده است. اصلیترین حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در سه محور طرحهای پژوهشی، حمایت از دورههای پسادکتری و حمایت از پاباننامههای مقطع دکترا بوده است. این سه محور از لحاظ حمایت بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند و یکی از مهمترین فعالیتهای این مجموعه را توسعه تعاملات بینالمللی صندوق اعلام کرد و گفت: در 2 سال گذشته فراخوان مشترک با بنیاد پژوهشهای بنیادی روسیه انجام شده است.
وی تصریح کرد: شکلگیری گروههای تحقیقاتی ایران و روسیه از مهمترین اهداف این فراخوان است. در تلاش هستیم فعالیتهای پژوهشی 2 کشور به هم گره بخورد. بیش از 380 طرح مشترک در این قالب، دریافت کردیم که از بین آنها 41 طرح مورد حمایت طرفین قرار گرفت که تعداد قابل توجهی است .
رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اینکه در کنار این مورد، 2 فراخوان مشترک با آکادمی علوم چین هم داشتیم، گفت:آخرین فراخوانی که با آکادمی علوم چین داشتیم، حول موضوعات انرژی تجدیدپذیر و مهندسی زیستی است. بیش از 35 طرح در این قالب دریافت شده و پنجطرح مورد تصویب قرار گرفت.برای این طرحها تا سقف 3 میلیارد تومان از سوی ایران و 120 هزار دلار از سوی چین درنظر گرفته میشود. علاوه بر این پنجطرح، چهارکارگاه مشترک به تصویب رسیده است.
افتخاری تصریح کرد: اولین فراخوان مشترک را هم با بنیاد علوم طبیعی چین برگزار کردیم که بیش از 260 طرح مشترک در حوزههای علوم زیستی، علوم مواد، ریاضیات دریافت شد. تعداد قابل توجهی از این طرحها دارای کیفیت بسیار خوبی دارند و از بین آنها 15 طرح تا سقف یک میلیارد تومان از سوی ایران و 120 هزار دلار از سویچین مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه علاوه بر این کشورها، همکاریهای بینالمللی با کشورهای ژاپن و آلمان داریم، گفت: تفاهمنامهای هم با کشور برزیل منعقد شده که امید است به زودی به سمت اجرایی شدن پیش برویم. از برنامههای دیگر این مجموعه فعالیت مشترک با نیماد وزارت بهداشت (مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران) است که در این مورد قرار است 20 پروژه مشترک حمایت شوند و برای هر پروژه 600 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. 300 میلیون تومان از سوی ما و همین مقدار از سوی وزارت بهداشت حمایت میشود.
وی با تاکید براینکه برنامه دیگری با محوریت رفع چالشهای کشور در دست اجرا است، گفت: مهلت اولین فراخوان این موضوع از 17 مهر تا 30 آبان است و طرحها در حال دریافت است. تمرکز این طرحها بر انرژی، اقلیم، منابع آب، امنیت غذایی و مدلسازی و تحلیل سیستمهای پیچیده است. امید استدر این برنامه 10 طرح تا سقف 500 میلیون تومان مورد حمایت قرار گیرند.