به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، در این سفرانسان در مکانی قدم می گذارد که پیش از این پیامبران عظیم الشان و امامان معصوم (ع) در آنجا قدوم مبارکشان راگذاشته اند و این بر اهمیت این سفر می افزاید.
در حج، انسان از نزدیک به دیدن خانه خدا یا کعبه می رود و وقتی برای اولین بار خانه کعبه را می بینید حال و احوال دیگری به او دست می دهد و نگاه اول به خانه کعبه همواره در ذهن شخص باقی می ماند و همین موضوع یک ارتباط ناگسستنی بین او و این مکان مقدس برقرار می کند.
نگارنده در سال 87 دو بار متوالی توفیق تشرف به خانه خدا داشته است. نخستین سفرم (عمره مفرده) به اواسط تیر تا تقریبا اواسط مرداد همین سال بر می گردد در حالی که در همان سال سفر تمتع نیز نصیب بنده شد و از هر دو سفر فیوضات زیادی کسب کرده ام.
سفر نخست من وسط تابستان آن سال یعنی داغ ترین روزهای سال سرزمین حجاز مصادف شده بود. این سرزمین گرم و خشک است و حتی در زمستان نیز یک سرزمین خنک محسوب نمی شود.
امسال نیز سفر حج مصادف با تابستان شده است بنابراین در این روزهای تابستان که زائران در این مکان حضور دارند و باید چندبرابر عمره مفرده در حج تمتع مناسک انجام دهند در ظاهر باید چند برابر با مشکل گرما روبرو باشند اما شوق سفر به این مکان مقدس و حضور در آن سرزمین وحی، هرگز این گرما بر انسان غالب نمی شود و او را آزار نمی دهد.
سرزمین وحی برای زائران و حاجیان آن، با معجزه و رمز و رازهایی همراه است. از هنگامی که متقاضی برای انجام این سفر ثبت نام می کند تا هنگام سفر و بیتوته در این سرزمین، با تحولات و تغییرات غیرعادی روبرو می شود تا اینکه به موطن خود بازگردد.
من یکی از تحولات خارق العاده را در حج تمتع سال 87 در مورد خودم دیدم. وقتی پس از به جا آوردن آخرین اعمال مناسک حج در مقابل خانه کعبه به نماز صبح ایستاده بودم به یکباره در همان وضعیت بین رکعت یک و دو نماز، سراسر بدنم با تب و لرز شدید همراه شد و طاقتم از این وضعیت به نقطه غیر قابل تحملی رسیده بود و هر لحظه امکان داشت نقش بر زمین شوم که این از دست دادن تعادل می توانست صف نماز را به هم بریزد و نماز نمازگزاران را که از ملیت های مختلفی بودند با اشکال و اختلال روبرو کند.
در همان لحظه از خدای کعبه خواستم مرا از این وضعیت رهایی بخشد، بلافاصله پس از این تمنا که شاید به یک ثانیه هم طول نکشید تمام علائم این عارضه در من رخت بر بست و دیگر هیچ خبری از آن دردها و بی قراری ها نبود و بعدها هم هرگز به چنین حالتی گرفتار نشدم.
نمونه های مشابهی از این اتفاقات ممکن است برای خیلی از زائران رخ بدهد که همه این تحولات و رویدادها به خاطر عنایات بی دریغ خداوند به بنده خود است.
حالا از آن روز 11 سال می گذرد و در این مدت نه خاطره آن روز و نه تمام روزهایی که در مکه ، مدینه ، صحرای عرفات، مشعرالحرام و منا بودم هیچ یک از ذهنم محو نشده است و هر سال هنگام رسیدن موسم حج بی اختیار همه این روزها و خاطره ها از جلوی دیدگانم عبور می کند.
اکنون در دهه اول ماه ذی الحجه هستیم. زائران از اول ذی الحجه برای انجام اعمال مناسک حج باید با لباس احرام و انجام حج تمتع خود را به مکه برسانند و طواف کعبه و 7 بار پیاده روی بین صفا و مروه خود را انجام دهند وسپس خود را برای انجام سایر اعمال مناسک آماده کنند.
زائران از شب گذشته یعنی هشتم ذی الحجه به سمت صحرای عرفات حرکت کردند و امروز ضمن شرکت در مراسم دعای عرفه، به راز و نیاز با خدای خود در سرزمین وحی خواهند پرداخت.
زائران پس از پایان این مراسم به سمت مشعرالحرام حرکت خواهند کرد و یک شب در این مکان بیتوته می کنند و پس ازآن به طرف منا حرکت می کنند.
زائران سه روز در منا اقامت می کنند و در هر سه روز، رمی جمرات را انجام می دهند. رمی جَمَره پرتاب کردن سنگ ریزه به سوی جمره (شیطان) در حج است.
در روز اول پس از انجام رمی جمرات، زائر باید قربانی را انجام دهد و پس از سه روز اقامت در منا به مکه بر می گردد و بار دیگر طواف خانه کعبه را انجام می دهد و حاجی می شود.
تمام اعمال و مناسک حج دربردارنده فضایل مختلف برای انسان است و اگر با خلوص نیت و آگاهی به این سفر گام برداریم به طور قطع با فیوضات مختلفی روبرو خواهیم شد.
سفر حج هرگز فراموش شدنی نیست چون انسان بیش از هر زمان دیگر خود را به خدا و پروردگاه متعال نزدیک می بیند و همین موضوع باعث می شود که این سفر ، همواره در خاطره انسان باقی بماند. با آرزوی قبولی حج همه زائران خانه خدا
حجکم مقبول سعیکم مشکور
یادداشت از: علی حبیبی