اختصاصی اکونیوز/

مصائب سفر از تهران تا شمال

اقتصاد ایران: تعطیلی چهار روزه آخر هفته گذشته خیلی از مردم را به مسافرت ترغیب کرد و بسیاری از آنان نیز به این سفرعزیمت کردند اما همه داستان این مسافرت این نیست بلکه ترافیک های سنگین برخی از محورهای کشور ازجمله استان های شمالی باعث شد که مسیر4 تا 5 ساعته تا 20ساعت هم پیموده شود.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،ترافیک جاده های یاد شده فقط در زمان عزیمت مسافران به مقصد نبود بلکه این ترافیک در زمان برگشت هموطنان نیز ادامه داشته است یعنی اگر مسافری برای رسیدن به مقصد مسافرت 20 ساعت زمان صرف کرد در زمان برگشت نیز چنین مدت زمانی را در ترافیک های سنگین ماند.
بنابر این دو روز از چهار روز تعطیلی این مسافر در راهبندان ها سپری شد که اگر ترافیک های زمان حضورش در شهرهای مقصد را محاسبه کنیم این میزان بیشتر از این مقدار می شود.
 این حجم ترافیک دستکم در سال های اخیر کم سابقه بوده است به طوری که پلیس بعداز گذشت یک یا دو روز از تعطیلات اخیر از مردم درخواست کرد تا اطلاع ثانویه به استان های شمالی سفر نکنند و همچنین روز جمعه را برای برگشت از مسافرت   انتخاب ننمایند و زمان برگشت را به روزهای شنبه تا سه شنبه هفته جاری موکول کنند.
ماجرای ترافیک های سنگین در تعطیلات نوروزی، تابستان و مناسبت هایی مانند عید فطر همواره وجود داشته یعنی مردم بلافاصله پس از شروع تعطیلات به سمت مقصد مسافرت خود حرکت می کنند و به خاطر اینکه نمی دانند سایر هموطنان آنان مثل آنان قصد مسافرت داشته اند در جاده های برون شهری به هم می رسند و با توجه به انبوه خودروها و ظرفیت محدود راه ها، آنان را ساعت ها در راهبندان ها نگه می دارد.
ترافیک های اخیرجاده های برون شهری خیلی گسترده تر از ایام مشابه سال های گذشته بوده است و این مساله چند دلیل دارد:
1- هر سال بر تعداد خودروهای کشور افزوده می شود و به طور طبیعی بر شمار مسافران خودروهای شخصی نیز اضافه می شود بنابر این تعداد زیادی از خودروهای این ترافیک ها ناشی از وجود این خودروها در جاده ها بوده است.
2- در ماه های اخیر خیلی از هموطنان به خاطر خشکسالی و موضوعات دیگر به خرید خانه های مسکونی در استان های شمالی اقدام کرده اند و در چنین روزهایی برای استفاده از آن، بار سفر به این مناطق می بندند.
3- باتوجه به افزایش قیمت ارز در کشور، خیلی ازهموطنان قید سفر به خارج از کشورها را زده اند و به مناطق مختلف کشور سفر می کنند که یکی از این مناطق شمال کشور است.
4- خیلی از مسافران استان های شمالی، پایتخت نشینان هستند که به دلیل شرایط آب و هوا، دریا و کوه و طبیعت های زیبا این شهرها و همچنین مسافت اندک با تهران، این مسیر را برای سفر انتخاب می کنند.
5- بسیاری از مسافران را افراد متولد این مناطق تشکیل می دهند که در تهران شاغل هستند و در این ایام به این سفر می روند و این دسته از مسافران را باید پای ثابت جاده ها در این ایام دانست.
6-هنوز الگوی تقسیم و توزیع سفر در کشور به درستی انجام نمی شود. بیشتر مسافرت ها در طول سال به سمت استان های شمالی است چون ممکن است خیلی از افراد از بضاعت های گردشگری و مسافرتی سایر شهرها و استان های کشور که حتی چسبیده به تهران هم هستند، اطلاعی نداشته باشند.
استان های شمالی نه به خاطر بهره مندی از امکانات مسافرتی یا گردشگری بلکه همانطور که گفته شد به خاطر مسیر کوتاه و مناظر آن برای مسافرت انتخاب می شود.
اغلب شهرهای شمالی همین حالا از امکانات مناسب برای گردشگری و مسافرت برخوردار نیستند و خیلی از مسافران در این ایام در چادرها به استراحت می پردازند.
هجوم بیش از گنجایش مسافران و گردشگران در این ایام و سایر فصول سال به استان های شمالی به تخریب محیط زیست این مناطق منجر می شود که تاکنون این مناطق از این منظر، خسارات جبران ناپذیری محتمل شده است.
تغییر کاربری مزارع، ساخت و ساز بی رویه در مناطق بکر و سرسبز و ورود خیلی از هموطنان از سایر استان ها و شهرهای کشور برای خرید و ساخت و ساز به این مناطق، چهره خیلی از مناطق گردشگری این استان ها را به کلی تغییر داده است و بیم آن می رود که در سال های آینده بخش زیادی از اراضی حاصلخیز و توریستی این مناطق در میان انبوه ساختمان های بلندمرتبه و به ظاهر زیبا ناپدید شود.
مناطق گردشگری استان های شمالی به عنوان سرمایه کشور محسوب می شود و تخریب آن به همه صدمه می زند زیرا چنانچه این تخریب ها به همین صورت ادامه پیدا کند در آینده نزدیک دیگر نشانی از این مناظر توریستی وجود نخواهد داشت تا هموطنان به بهانه آن به این مناطق سفر کنند.
یادداشت از: علی حبیبی

 

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ