اختصاصی اکونیوز/
نقش بازار سرمایه درتحقق شعار "رونق تولید"
اقتصاد ایران: شاخص بورس اوراق بهادار تهران این روزها دائم با رشد واحد مواجه است و خیلی از افراد را وسوسه می کند که دارایی های خود را به این سمت هدایت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری اقتصادایران ، از مدت ها پیش بازار ارز و طلا برای دارندگان سرمایه های خرد و کلان جذابیت خود را از دست داده و در این شرایط خیلی از افراد می پرسند سرمایه های خود را برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی در چه مکان هایی سرمایه گذاری کنند. برخی از آنان بورس را به عنوان محل تقریبا امن برای افزایش و حفظ سرمایه های خود انتخاب کرده اند. اما آیا بورس مکانی است که رشد اقتصادی جامعه را تسهیل بخشد؟ هرچند خیلی از افراد هدف اصلی از انتقال سرمایه های خود به بورس را کمتر با انگیزه رشد اقتصادی جامعه انتخاب می کنند و بیشترهدف آنان حفظ سرمایه های خود است اما بورس در رشد اقتصادی جامعه چه تاثیراتی دارد؟ شاخص کل بورس در چند روز اخیر با رشد مواجه شده است و چنانچه اوضاع اقتصادی جامعه به همین نحو پیش رود هجوم پول های سرگردان به این بخش اقتصادی کشور بیشتر خواهد شد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته (شنبه) ۴ هزار و ۱۱ واحد رشد کرد و به رکورد ۲۰۳ هزار و ۹۲۲ واحد رسید. در این روز ارزش روز بازار به بیش از 781 هزار میلیارد تومان رسید و معاملهگران بورس تا کنون بیش از 2.5 میلیارد برگه سهام اوراق حقتقدم به ارزش 605 میلیارد تومان داد وستد کردند که عمده نمادهای بورس شامل فارس، پارسان، شپدیس، وبملت، رمپنا،وغدیر، اخابر همگی در رشد شاخص مؤثر بودهاند.
کارشناسان معتقدند، عمده دلیل افزایش شاخص بورس اوراق بهادار تهران افزایش نرخ ارز در بازار و افزایش قیمت کالاهای اساسی در سطح دنیا است که این دو بازار بر یکدیگر اثر دارند.
همچنین کارشناسان عنوان میکنند، انتشار گزارش عملکرد شرکتهای بورسی در سال 97 که با سودآوری همراه بوده و نیز پیشبینی سودآوری شرکتها در سال 98، باعث تقویت شاخصهای بورس و در نتیجه شاخص کل میشود.
تأثیر مستقیم فعالیت بازار سهام می تواند اقتصاد کشور را به روش های مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. این امر پس اندازها را جذب می کند و نقدینگی را برای سرمایه گذاری فراهم می کند و به کاهش خطرات سرمایه گذاری، ارائه شفافیت برای سرمایه گذاری و تشویق کارآفرینی کمک می کند. بورس اوراق بهادار سرمایه های طولانی مدت برای بخش های اصلی اقتصاد از جمله کسب و کار و دولت را فراهم می کند.
بورس اوراق بهادار فرصت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری های مالی خود را در فعالیت های مختلف اقتصادی ایجاد می کند و ریسک خود را نیز گسترش می دهد. علاوه بر این، آنها مسئولیت محدودی در سرمایه گذاری های خود دارند و هیچ تعهدی برای ادامه سرمایه گذاری در سرمایه گذاری های نامناسب ندارند.
با اینحال بورس در شرایط اقتصادی امروز جامعه باید بیشتر به سمت حمایت از تولید و اشتغال حرکت کند تا توسعه پایدارتری در جامعه روی دهد. هدایت سرمایه ها و نقدینگی بورس به سمت توسعه تولیدات از راه های رسیدن کشور به خودکفایی است و چنانچه این سرمایه ها به سمت فعالیت های غیر از تولید و اشتغال سوق داده شود همچنان جامعه در رویای توسعه باقی خواهد ماند. هرچند هدایت سرمایه های بورس به سمت تولید و اشتغال ممکن است توقعات سرمایه گذاران را در کسب سود در کوتاه مدت جلب نکند اما در درازمدت نه تنها سرمایه گذاران به سود و منفعت مناسب خواهند رسید بلکه جامعه نیز از این سرمایه گذاری منفعت های زیادی مانند رونق تولید و اشتغال دست خواهد یافت.
گزارش از: علی حبیبی